Gå til sidens hovedinnhold

Ljøkelsøy overlegen i Japan

Roar Ljøkelsøy knuste konkurrentene og vant med 30 poeng til nestemann i Sapporo natt til søndag.

Roar Ljøkelsøy hoppet 137,5 meter, nesten ti meter lenger enn konkurrentene i første omgang, og hadde en klar ledelse. Han fulgte opp med et hopp på 137 i den andre og vant overlegent.

- Vi er ikke fornøyd med arrangementet i Sapporo, men vi er veldig fornøyd med at Roar Ljøkelsøy vant idag, forteller hopp-trener Mika Kojonkoski til TV 2 Nettavisen.

I den andre omgangen var Risto Jüssilainen lengst med 139 meter. Han lå på femte etter første omgang, men hoppet seg likevel opp til andreplass, med kjempesvevet.

Morten Solem ble nest beste nordmann på 8. plass. Solem hoppet 121 meter i førsteomgang, men falt ned på kulen og 89,5 meter i den andre.

- Morten har tatt vare på sjansen sin, og har vist denne helgen at han kan være med å kjempe med de beste, kommenterer Kojonkoski til TV 2 Nettavisen.

Lars Bystøl ble nummer elleve, med svev på 85 og 107 meter.

Verken Janne Ahonen eller Adam Malysz har reist til den japanske vintersportsbyen denne helgen. De har valgt å trene på hjemmebane til det forestående verdensmesterskapet.

- Vi vil fortsette og følge vår plan fram mot VM i Oberstorf, og vil nå finpusse formen til hopperne på den kommende treningssamlingen på Lillehammer. Flere av hopperne vil også delta i World-Cup rennet i Torino førstkommende helg, fortsetter Kojonkoski til TV 2 Nettavisen.

I det redigerte opptaket på NRK-TV fikk Roar Ljøkelsøy en mikrofon i hånden, hvor han takket publikum.

- Det var mye snø, men jeg fikk til to perfekte hopp. Hard trening gjennom hele året er nøkkelen til suksessen min, fortalte Ljøkelsøy til publikum, før han avsluttet med: "Thank you all". Det er ingen tvil. Roar Ljøkelsøy er «Big in Japan».

HTML EMBED
Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken