*Nettavisen* Sport.

Ljøkelsøy vraket til OL

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

De siste utøverne i tidenes største, norske OL-tropp ble klare tirsdag.

26.01.10 17:14

Tirsdag kom det siste norske OL-uttaket før neste måneds vinter-OL.

Da ble to hoppere, seks alpinister og fem freestylekjørere tatt ut. Dermed er den norske OL-troppen på totalt 98 utøvere.

Det er verdt å merke seg at Roar Ljøkelsøy ikke fikk plass blant hopperne. Tom Hilde og Anders Bardal ble foretrukket, selv om Ljøkelsøy er den fjerde beste nordmannen i verdenscupen hittil i år. Det betyr at tidligere hoppsjef, Jan Erik Aalbu, ikke fikk det som han ville.

Les også: - Send Roar til OL

Bardal kom altså med til OL, selv om han kun har en 19. plass å vise til i verdenscupen. Den plasseringen fikk han imidlertid i Sapporo, hvor 15 av de 20 beste i verdenscupen ikke deltok. Roar Ljøkelsøy har til sammenligning en 8. plass å vise til i konkurranse med alle verdens beste hoppere, på Lillehammer før jul, men det holdt altså ikke for veteranen.

Mona Løseth kom med som eneste alpinjente. 18-åringen står med en 14. plass i slalåm og en 12. plass i storslalåm denne sesongen, men det holdt likevel til OL-plass. 22 år gamle Leif Kristian Haugen, som kun har en 16. plass i storslalåm i verdenscupen, kom med blant herrene.

Den norske troppen til Vancouver blir tidenes klart største i olympiske vinterleker. Med de 13 siste som kom gjennom nåløyet blir det i alt 98 utøvere som nå kan iføre seg OL-antrekket.

Den tidligere norske deltakerrekorden var på 83 utøvere i Albertville i 1992. To år senere var det 82 nordmenn i aksjon på hjemmebane på Lillehammer, og i Salt Lake City i 2002 var antallet 81.

I Torino for fire år siden besto Norges tropp av 70 utøvere.

Lars Berger er tatt ut til å delta i både langrenn og skiskyting, og teller som én utøver i troppen.

Det siste uttaket tirsdag ga grønt lys til disse utøverne:

Freestyle:
Hedda Berntsen
Marte Høie Gjefsen
Julie Jensen
Gro Kvinlog
Audun Grønvold

Hopp:
Anders Bardal
Tom Hilde

Alpint:
Mona Løseth
Leif Kristian Haugen
Kjetil Jansrud
Truls Ove Karlsen
Lars Elton Myhre
Aksel Lund Svindal

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.