Gå til sidens hovedinnhold

«Ljøken» har svevd i ti timer

Er det da du kan kalle deg en flyger?

Roar Ljøkelsøy fyller 33 om et halvt år. Han har hoppet mer enn 8500 skihopp i Granåsen de siste 17 årene. Med knappe fem sekunder i lufte per hopp, gir det en samlet svevtid på rundt ti timer.

Uten Granåsen hadde ikke Roar Ljøkelsøy vært den hopperen han er, en hopper som altså har vunnet fire VM-gull i skiflyging.

Det er bare rett og rimelig at det er han som får sette utfor som førstemann når nybakken åpner torsdag, skriver Adresseavisen.

– Hva har Granåsen vært for deg?

– En utrolig fin treningsbakke, og alfa og omega for at jeg ble en god skihopper.

– Enn de siste årene, når bakken gradvis har blitt hengende etter?

– Det har ikke vært så stor forskjell. Det er bare litt vanskeligere å sette fart, for hvis vinden snur, blir farten feil. Men tilløpet er bra.

– Enn nå, med ny profil?

– Tror ikke det har så mye å si for meg. Vi får større fart. Hoppet kommer kjappere, men kulen er den samme. Tilløpet også. Det er det som avgjør timingen og om man får en god sats. Vi kommer antakelig til å passere kulen i større fart, og stikke mer ut fra bakken over kulen. Jeg tror vi må ha god høyde for å hoppe 140, men farten utover er det viktigste for å komme langt, sier Roar Ljøkelsøy.

PS. Roar Ljøkelsøy var beste nordmann på sjetteplass i storbakken under ski-VM i Granåsen allerede i 1997, et renn som ble vunnet av japaneren Masahiko Harada.

(NTB)

Følg verdenscupen i hopp og kombinert i Granåsen i Nettavisens vintersportsmagasin!

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene