*Nettavisen* Sport.

Ljungberg skjemmes over Arsenal-jubel

Foto: Paul Ellis / AFP / NTB scanpix

- På min tid var dette en fiasko, sier svensken.

28.05.13 15:25

Det var etter seieren mot Newcastle i siste Premier League-runde at jubelen sto i taket blant Arsenals spillere, treneren og fans.

1-0-seieren var nok til å sikre den viktige fjerdeplassen på tabellen og få en sjanse i kvalifiseringen til Champions League den kommende høsten.

Spill i Champions League betyr som kjent mye penger til de klubbene som kommer seg dit, samtidig som Arsenal også igjen kan få muligheten til å møte de beste klubbene i Europa.

Londonklubben kunne også glede seg over å havne foran erkerival Tottenham på tabellen. De to klubbene kjempet en tøff kamp om den viktige fjerdeplassen.

- Liker det ikke
Tidligere Arsenal-spiller Fredrik Ljungberg var imidlertid ikke imponert over måten Arsenal feiret en fjerdeplass, og minner om at klubben ikke har vunnet et trofé på åtte år.

- Jeg liker ikke at det jublet for dette. Det virker som klubben har forandret seg, sier den svenske stjernen ifølge The Telegraph.

- Jeg er kanskje litt gammeldags, men da jeg spilte i Arsenal fikk vi følgende beskjed av Pat Rice: «Om dere ikke vinner et trofé hvert år, er det en fiasko», forteller svensken.

Nå håper den en gang så målfarlige kantspilleren at Arsène Wenger åpner lommeboken og forsterker laget over sommeren.

- Det er litt annerledes i Arsenal nå, på grunn av all gjelden på stadion, men vi får se hva som skjer i sommer. Forhåpentligvis har de et bedre lag neste sesong, sier han.

- Jeg mener Arsenal har grunnlaget for å utfordre om tittelen, men de trenger å hente inn noen veldig gode spillere for å krydre laget litt ekstra, mener han.

- Vil slite
Arsenal har de siste sesongene mistet flere sentrale spillere som Francesc Fabregas, Samir Nasri og Robin van Persie. Denne sommeren blir det trolig ingen spillerflukt.

- Alle lag som selger sine beste spillere vil slite. Det er umulig å utfordre om tittelen da. Arsène Wenger har gjort en god jobb med de han har til rådighet, sier Ljungberg.

Svensken fikk med seg 328 kamper for Arsenal og var en viktig del av laget da klubben vant Premier League to ganger og FA-cupen tre ganger tidlig på 2000-tallet.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P.S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag