RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX)

Løke best nok en gang

Sist oppdatert:
Akkurat som i VM i fjor, så var Frank Løke Norges beste i EM. Lurer du på hvem som hadde flest skudd og hvem som gjorde flest tekniske feil, så les her.

Steinar Ege - 5,33
79 redninger
212 skudd

Et mesterskap på det jevne for veteranen mellom stengene. Kom aldri opp på nivået han holdt i VM i fjor. En skikkelig god kamp mot Serbia og Montenegro. Resten var under hva en kunne forvente av ham.

Ole Erevik - 5,67
31 redninger
75 skudd

Fikk sjansen og benyttet den både mot Kroatia og Portugal. Var et klart annetvalg bak Ege, men viste at Ege ikke skal falle mye i prestasjonene før han blir forbigått.

Alexander Buchmann - 5,25
19 mål
33 skudd
4 tekniske feil

Fikk ansvaret som straffeskytter i sitt første mesterskap. Fikk ikke så veldig mye tillit på grunn av manglende forsvarskunnskaper. Viste i glimt at han har et stort potensial og kan bli en stor spiller i fremtiden.

Christian Berge -
1 mål
2 skudd
1 teknisk feil

Fikk mesterskapet ødelagt av en skade i andre kamp mot Kroatia. Så ut til å være på vei mot formen og kunne blitt en joker i EM.

Frank Løke - 7,00
32 mål
37 skudd
4 tekniske feil

Et nytt fantastisk mesterskap av Løke. Viste igjen at han holder høy internasjonal klasse offensivt, og fikk også bevist at han duger defensivt. Alt i alt Norges beste i Sveits.

Kjetil Strand - 6,00
36 mål
60 skudd
13 tekniske feil

Avsluttet EM med tidenes landskamp av en norsk spiller, men var veldig varierende i prestasjonene tidligere i mesterskapet. Med litt stabilitet og bedre treningsgrunnlag, kan han bli stor i VM til neste år.

Ole Magnus Ekelund - 5,33
8 mål
12 skudd
1 teknisk feil

Fikk sin mesterskapsdebut og var i ferd med å spille seg inn som førstevalg på venstrevingen da han fikk en kraftig strekk mot Serbia og Montenegro. Viste i glimt at han kan bli viktig i årene som kommer.

Bjarte Myrhol - 6,00

Fikk tillit i forsvar mot Serbia og Montenegro og benyttet den godt. Viste at Norge har en kommende forsvarssjef som kan ta over etter Johnny Jensen.

Børge Lund - 4,00
7 mål
12 skudd
10 tekniske feil

En kjempekamp mot Portugal trekker opp et heller slett mesterskap for bodøværingen. Skulle være motoren i det norske laget, men ble i stedet en risikofaktor i angrep. Altfor feig og for dårlig i satsingene sine. Forsvarsspillet trekker opp.

Håvard Tvedten - 4,60
13 mål
24 skudd
1 teknisk feil

Slet veldig med uttellingen, spesielt i etablert angrep. Valgte å gjøre det vanskelige fremfor det enkle og begynte å gruble. En god kamp mot Danmark retter opp inntrykket av et skuffende mesterskap.

Preben Vildalen - 5,75
2 mål
4 skudd
3 tekniske feil

Åpnet mesterskapet som et levende frikast i forsvar og utvisningene haglet mot ham. Fikk etter hvert roet seg ned litt og i siste kamp mot Island viste han at han fortsatt kan spille angrep også.

Jarle Rykkje - 5,00
2 mål
3 skudd
1 teknisk feil

Fikk en mulighet til å vise seg frem mot Danmark og gjorde sine ting bra. Fikk også noen minutter mot Island uten å markere seg.

Jan Thomas Lauritzen - 5,00
10 mål
21 skudd

Fikk en ny rolle i mesterskapet. For å slippe et forsvarsbytte valgte Gunnar Pettersen å bruke Lauritzen i høyreving, en oppgave han løste bra. Viktig brikke i forsvaret og gjorde ikke en eneste teknisk feil i hele EM.

Kristian Kjelling - 6,50
36 mål
65 skudd
12 tekniske feil

Viste i glimt hvorfor verdens beste klubber har sloss om underskriften hans. Fikk mye oppmerksomhet av motstanderne og klarte ikke å være like dominerende som i VM i fjor.

André Jørgensen -
2 mål
8 skudd
2 tekniske feil

Fikk ikke mange minuttene på banen i EM, men gjorde sitt for å markere seg de gangene han fikk sjansen.

Johnny Jensen - 6,17
5 mål
9 skudd
5 tekniske feil

Var igjen Norges forsvarssjef. Er knallhard, men aldri stygg i forsvarsspillet sitt. Viste flere ganger hvorfor han er fryktet av alle som spiller i Bundesliga. Fikk også spilt litt høyreback i angrep og beviste at han er en luring fremover.

Rune Skjærvold - 3,50
5 mål
16 skudd
3 tekniske feil

Veldig langt unna VM-formen fra i fjor. Slet veldig med uttellingen. Hadde vanskelige arbeidsvilkår med mange ulike backer ved siden av seg og måtte ta mange dårlige sjanser fra kanten. Ble etter hvert plassert på tribunen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere