RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Lønnsøkning: 200 prosent

Sist oppdatert:
Finanskrisen merkes ikke nevneverdig for formel 1-verdensmester Jenson Button.

Snarere tvert i mot. Mens flere formel 1-lag teller på knappene med hensyn til om bankkontoen tilsier fortsatt satsing, kan briten lene seg tilbake vel vitende om at hans ferske VM-tittel gir klingende mynt i kassa.

Ikke verdensmesterlønn
Button er naturlig nok sportens heteste navn i øyeblikket, hvilket har fått 29-åringens arbeidsgiver til å grave dypt i lomma for å forsikre seg om at superstjernen blir der han er.

Ifølge nettstedet motorsport-total.com skal Buttons nåværende avtale med Brawn være verdt rundt 30 millioner kroner i året. Det er imidlertid altfor lite for en verdensmester.

Det innrømmer selv teamsjef Ross Brawn.

- Vi vil at Jenson skal bli i teamet, og jeg tror vi finner en løsning. Vi har en kontrakt med Jenson, men den lønnen som står der er ikke en verdensmesters lønn. Det er heller ikke den lønnen et team, som er sterkere enn for ti måneder siden, kan tilby, sier han.

Tredobling i vente
Motorsport-total.com hevder å vite at Brawn skal være villig til å tredoble lønna til Button dersom han signerer ny kontrakt. I så fall kan 29-åringens se fram til en lønnsvekst på friske 200 prosent!

Og at Button blir i Brawn, er de involverte forholdsvis trygge på.

- Man kan aldri si at det er helt sikkert, men jeg er sikker på at det er 99 prosent i boks, sier teamsjefen.

- Teamet har gitt oss et tilbud og Jenson blir hos Brwan. Vi regner med at dette er løst i løpet av den neste uka, sier verdensmesterens agent Richard Goddard til Mail on Sunday.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere