RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lobber for Søndrål og Myrmæl

Sist oppdatert:
Gerhard Heiberg fortsetter i IOK til han blir 80 år. Nå jobber 66-åringen for å få mer norsk selskap.

Norges styremedlem i Den internasjonale olympiske komité (IOK) har ikke lenger ambisjoner om å bli visepresident.

To visepresidenter skal velges i forbindelse med IOK-sesjon i Singapore som starter i morgen. Heiberg tapte for to år siden kampen om å bli visepresident med 55 mot 44 stemmer til sørkoreanske Kim Un-Yong, som senere har forsvunnet ut av den olympiske bevegelsen etter at han ble korrupsjonsdømt i hjemlandet.

- Jeg har to år igjen som styremedlem, og går heller for gjenvalg for fire nye år i 2007, sier Heiberg til TV 2 Nettavisen.

Tiende mektigst
Han ble valgt inn i IOK etter Lillehammer-OL, og den gang kunne man forbli medlem til 80-årsdagen.

- Hvis helsen holder og hjernen fungerer, sitter jeg som styremedlem til 2011 og som vanlig medlem til jeg er 80, smiler Heiberg.

66-åringen leder IOKs markedskommisjon, og ble i fjor rangert som verdens tiende mektigste sportspersonlighet av det anerkjente nyhetsbrevet Sport Intern. Nå vil han styrke Norges representasjon OL-organisasjonen. For det andre norske IOK-medlemmet, Ådne Søndrål, er på valg foran neste års vinter-OL i Torino. Den tidligere skøyteløperen jobber for utøvernes rettigheter og deltar i Heibergs markedskommisjon. I tillegg vil Heiberg ha eks-skiløper Marit Myrmæl inn i IOK.

Kan bli medlem i 2006
- Begge er tidligere OL-deltakere og stiller med solid idrettsbakgrunn. Jeg kommer til å drive lobbyvirksomhet for både Ådne og Marit, som har jobbet mye med de nasjonale, europeiske OL-komitéene, sier Gerhard Heiberg.

Den internasjonale olympiske komité har en kvinneandel på bare ti prosent i dag, men skal opp i tyve.

- IOK har 202 medlemsland og 115 representanter, og en ny norsk mann ville ikke kunne bli valgt inn. Men Marit har gode muligheter til å nå opp allerede neste år.

De viktigste sakene under sesjonen som starter i morgen er valget av sommer-OL-arrangør i 2012 og beslutningen om hvilke sommeridretter som kan forsvinne eller bli valgt inn fra 2012.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere