Gå til sidens hovedinnhold

Locatelli herjet da Italia sikret EM-avansement

Manuel Locatelli var overalt for Italia og ble den store helten i seieren mot Sveits.

ITALIA - SVEITS 3-0:

Sassuolo-spilleren var både arkitekt og målscorer på den første goalen, og ble til slutt tomålsscorer i seieren som gjør at Italia er sikret avansement i EMs gruppe A.

Han fikk ballen på midtbanen etter 26 minutter, fant lagkamerat Domenico Berardi med en fantastisk utsidepasning, før han tok et 40-metersløp inn i boksen og avsluttet angrepet med å score.

- Locatelli fullførte kanskje med en tap-in, men han startet angrepet med en fantastisk volleypasning ut til Berardi, før han gjorde noe magisk med ballen. Det er en fantastisk scoring, og ikke mindre enn Italia fortjener, kommenterte tidligere Everton-spiller Leon Osman hos BBC etter 1-0-scoringen.

Hovedpersonen selv var aldri i tvil da han så Berardi få kontroll over ballen ute til høyre.

- Jeg kjenner Domenico og visste at han ville gjøre noe slikt, derfor skyndte jeg meg inn i feltet, sier han til uefa.com.

23-åringen kommer fra en strålende sesong i Sassuolo, og skal være på blokka til flere toppklubber i Premier League.

Interessen blir neppe mindre etter onsdagens forestilling.

Mancinis seierstog

Italias seier onsdag forlenger en allerede ellevill rekke uten tap og baklengsmål. Roberto Mancinis mannskap har nå 10 seire på rad, og har scoret 31(!) ganger på rad uten å slippe inn mål.

- Jeg er så heldig å ha store spillere som nyter å spille fotball, liker å ha det gøy på banen og spille med risiko, som er essensen av denne sporten, sier Mancini etter kampen.

Han hevder Frankrike, Portugal og Belgia fortsatt må regnes som større favoritter i mesterskapet.

- En av dem er verdensmester, en er europamester og en har toppet Fifa-rankingen en god stund. Det er lag som er formet over tid, og det er normalt at de er foran oss, sier han.

Les også: Full bombealarm før EM-kamp

Chiellini ut med skade

Før 1-0-scoringen hadde midtstopper Giorgio Chiellini satt ballen i mål etter et hjørnespark, men scoringen til hardhausen ble etter hvert annullert etter at reprisene viste at Juventus-stopperen berørte ballen med hånda før scoringen.

36-åringen måtte forlate banen med en skade like etter, men fikk se Locatelli ta over showet på italienernes midtbane.

For mye skulle handle om Sassuolo-spilleren onsdag. Etter 52 minutter fikk han ballen i returrommet etter et nydelig angrep, og 23-åringen banket ballen i Yann Sommers lengste hjørne til 2-0.

Sveits var nære ved å redusere ikke lenge etter da Steven Zuber kom til skudd skrått inne i boksen, men Gianluigi Donnarumma var på plass og avverget med en benparade, før han også reddet sin egen retur.

Ciro Immobile la på til 3-0 i sluttminuttene da han forsøkte lykken fra distanse. Skuddet hadde retning Sommers venstre hjørne, og til tross for at den sveitsiske målvakten fikk hånden på ballen, maktet han ikke å holde den ute.

Resultatet gjør at Italia nå har stålkontroll i gruppe A. Roberto Mancinis mannskap har seks poeng på to kamper, og er allerede sikret avansement før den siste kampen mot Wales.