Gå til sidens hovedinnhold

Lodden begraver «bad_ip»

Johnny Lodden har sluttet som «bad_ip». For første gang kommenterer han rykteflommen om svært kostbare nedgangstider ved pokerbordene.

Johnny Lodden (21) fra Jørpeland er kanskje verdens mest kjente og fryktede pokerspiller på nettet. Under nicket «bad_ip» har han de siste årene livnært seg på å spille knallharde cashlag. Gjerne heads-up (mann-mot-mann) mot nettets største highrollere.

Det siste halvåret har det imidlertid gått rykter i pokermiljøet om at Lodden har tapt store summer på nettet. Enkelte vil ha det til at han er blakk og at han for tiden spiller med andres penger.

Overfor Nettavisen bekrefter den mediesky 21-åringen at han sliter på nettet om dagen.

- Det går dårlig. Men sånn er poker, og man vil alltid oppleve svingninger, sier Lodden.

Får ikke motstand
Nå har han bestemt seg for å legge «bad_ip» på is en stund.

- Jeg har ikke brukt «bad_ip»-kontoen på noen måneder. Jeg tror ikke jeg kommer til å bruke den så ofte fremover, sier Lodden.

- Hva er årsaken til det?

Lodden trekker litt på det før han svarer:

- Det er ikke lett å få lag med «bad_ip». I det siste har jeg spilt mest på andres kontoer og byttet en del, forteller Lodden.

Medierykter
Rogalendingen ønsker verken å kommentere hvor mye han har tjent på nettpoker eller hvor mye han har tapt den siste tiden. Han rister imidlertid oppgitt på hodet når han refser medias spekulasjoner rundt bankrollen hans.

- Det første beløpet som kom på trykk, var fem millioner norske kroner. En stund senere stod det 20 millioner, deretter 30, så 70 – før det stabiliserte seg på 100 millioner.

- Og hva er riktig beløp?

- Det er langt unna det som har står i media, sier Lodden, som fortsatt har til smør på maten selv om det ikke går som han ønsker på nettet om dagen.

Har cash
I sommer kjøpte han en fet penthouse-leilighet på 125 kvadratmeter på hjemstedet Jørpeland utenfor Stavanger.

- Har du investert pokerpengene i andre prosjekter?

- Nei, men jeg har cash, sier Lodden, som dermed avviser ryktene om at han er blakk.

Stjernestatusen som pokerspiller har ført til at 21-åringen stadig blir kontaktet av privatpersoner som ønsker å tigge penger av ham.

- Det er kommet en del telefoner og mailer. Blant annet et to sider langt tiggerbrev, forteller Lodden.

Fryktet, men sjenert
Å intervju Johnny Lodden er ingen enkel oppgave. Ikke fordi han er arrogant eller har stjernenykker. Snarer tvert imot. Lodden fremstår nemlig som en hyggelig, men sjenert gutt på 21 år. Setningene kommer ofte stykkevis og delt. Og mye av det lille man klarer å dra ut av ham, er interne meldinger til Betsson-kompisene Tore Lagerborg og Gunnar Østebrød.

I sommer og høst har Lodden for alvor satser på livepoker. Som en av de tre norske proffene til spillselskapet Betsson har rogalendingen fått gratis reise, opphold og buy-in (startpenger) til alle turneringene på European Poker Tour (EPT).

Lodden viste i flere av turneringene at han har potensial til å hevde seg mot verdens beste turneringsspillere. I sesongens første EPT i Barcelona endte han på en sterk 14. plass av 480 spillere. I Dublin mente han selv at han at han spilte bedre enn i Barcelona, men flaksen var ikke på hans side. I EM i London ledet 21-åringen etter dag 1a, men havnet på et forferdelig bord dagen etter, der han ble rehøynet all-in hver gang han høynet potter. Dermed var han nede på gjennomsnittet etter om lag en time - uten å ha sett en flop (!).

- Jeg føler at jeg har spilt bra, men jeg har hatt mye stang ut og tapt mange av pottene der jeg har hatt 50 prosent sjanse til å vinne. Jeg har nok også vært for aggressiv på dag to, som i London, forteller Lodden.

Hyller Sjåvik
Nettopp aggressiviteten er noe Lodden har måttet jobbe med i overgangen fra heads-up-cashlag med konstant action til store turneringer som tar flere langdryge dager.

- Det er noe helt annet å spille timannsbord. Det går tregt, og det er viktig å holde konsentrasjonen oppe.

Både Lodden og Tore Lagerborg er imponert over Jan-Olav Sjåviks prestasjoner i høst. Den gamle ringreven, som vant EM i 2001, har hatt en imponerende sesong. I årets EM i London endte han på 3. plass, en plassering han gjentok i den prestisjefulle turneriringen Master Classics of Poker i Amsterdam senere i høst. I tillegg kom han på et finalebord i WSOP i Las Vegas, og i desember i fjor vant han en stor turnering i USA.

- Sjåvik er solid. Han er kanskje Norges beste turneringsspiller, sier de to.

Men Lager og Lodden trekker også frem Andreas Hagen.

- Andreas Hagen kommer alltid til dag to, noe som er vel så imponerende. Det er bare et tidsspørsmål før han begynner å vinne, mener de to.

Les mer om Betsson Boys her.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer