Gå til sidens hovedinnhold

Lodden flykter fra Norge

BLOGG: Skattereglene gjør det umulig for pokerspillere å bo i Norge, mener Johnny Lodden.

I det siste har jeg vært ute og fartet en hel del. For to ukers tid siden skulle jeg spille inn et tv-show som heter Stars of Poker i Paris. Siden det skulle spilles inn på en tirsdag, reiste like godt jeg og Jannicke ned fredag morgen så vi kunne kose oss der nede i weekenden.

Det ble faktisk sykt mye farting rundt i byen. Ikke en vanlig pokertur, kan man trygt si! Vi klarte å komme oss innom Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre, Notre Dame, Parc des Princes (PSG vs Lyon) og selvsagt mange turer opp og ned Champs Elyssees.

Stars of Poker
Stars of Poker var en trebords sit & go med 6 mann på hvert bord. For øvrig en freerollturnering hvor det var ett bord med pro's, ett med franske kjendiser og ett med kvalifiserte boys.

De to beste fra hvert bord gikk videre til finalebord, hvor du tok med deg alle chips du vant. Vinneren av finalebordet fikk 100.000 euro og gikk videre til en ny turnering, der vinneren får 300.000 euro, så det var en ganske fin freeroll!

På proffbordet satt jeg, William, Elky, Noah Boeken, Andre Akkari og Bruno Fitousi. Vi startet med 10.000 i chips og 50-100 blinde. Det var en turnering som skulle gå ganske fort.

For min egen del gikk det i hvert fall veldig fort. Jeg blåste vekk 3.000 til en seig William først. Så spilte Noah opp til 525 UTG, William og Elky synte, så jeg synte med 3-4 i hjerter på BB. Flopp: 3k-7h-Jh. Jeg fløy ut med 1400, det ble kast fram til Elky, som satte meg all-in med J-10 uten hjerter.

Men mot Elky-rushen regnet jeg ikke akkurat med å treffe, og rett hadde jeg. Turn og river var røde, men begge dessverre ruter. Til slutt ble Elky og William stående med 30.000 hver fra vårt bord. Men ingen av dem klarte å vinne!! Storoddser, faktisk!

Etter Paris gikk turen til Malta.

Umulig å bo i Norge
Her var planen å spille en liten 1500 euro turnering og slappe av. Men hovedmålet var faktisk å finne en leilighet! Planen er å flytte ned hit rett etter nyttår. Så lenge jeg har tenkt å spille poker en stund til, er det umulig å bo i Norge, dessverre. Skattereglene hjemme i Norge er rett og slett for drøye og da kan man ikke leve av poker selv om man er sponset!

Sykt nok.

Men det blir fint å prøve noe nytt også. Jeg gleder meg, jeg!

Til den 1500-eventen her nede stilte rett under 300 mann til start, så fine 115.000 euro i førstepremie. Jeg trenger vel ikke å si det, men det var vel en del død cash som stilte til start her nede. Husker ikke hvilken site som hadde turneringen, men finsk var den i hvert fall.

Ettersom jeg aldri har vært i Finland, var dette det meste jeg har sett med finner på én plass! Jeg kan tenke meg at feltet var 40% finsk og 40% skandinavisk! Så 80% fra Norden! Hadde håpet på litt flere maltesere og Italienere, men det er vel egentlig samme faen. Vi startet opp med 15.000 i chips og da average var 17.000, hadde jeg 50.000. En helt grei start igjen.

Jeg kom meg etter hvert til penga og dag 3. Med meg til dag tre hadde jeg 228.000, mens average var 165.000. Jeg skulle gjerne ha skrevet litt om hvordan jeg kom meg opp dit, men jeg husker rett og slett ikke de fleste hendene...

Da jeg var nede på 50.000 på dag to, med 2-3 levels igjen, bestemte jeg meg for å kjøre på som faen på bordet og med drinkene, noe som funket overaskende bra. ;-)

Dessverre, som så mange ganger før, røk jeg ut på en nitrist 15.-plass, og buy-in pluss en tuss eller to ekstra ble med hjem. Trykka greier, ettersom jeg var for dårlig i formen til å begynne sjenken på dag tre, det var nok det som hadde vært rett medisin!

Poker på norsk ...
Etter noen dager der nede kom jeg flygende inn til London. Siden jeg kom til dag tre på Malta, rakk jeg ikke WSOPE Main Event. Men siden jeg ikke er sponset til den og deigen ikke renner over, så var det sannsynligvis 100.000 sparte penger!

For et par dager siden spilte vi (PokerStars) inn noen reklamefilmer her. Jeg regnet med at det kanskje ville ta et par timer, men fikk beskjed om å møte i lobbyen 06.30! Satte ikke helt pris på det, men som den pliktoppfyllende herremannen jeg er så var jeg der på tiden!

På settet var det tre forskjellige studioer hvor vi spilte inn litt forskjellige reklamefilmer og tok en god del bilder. Det verste med reklamefilmene jeg gjorde, var at jeg måtte snakke norsk. Pokerspråk på norsk..ehhh... no thanks!

Så sitater som «Finn pokerstjernen i deg» og «spill med meg på Team Nordic» og andre ting kommer til å bli sagt på norsk tv av en med Jørpis-dialekt som prøver å prate østlandsk ... Selv om vi spilte inn filmene én og én, var jeg faktisk ikke tilbake på hotellet før i halv to-tiden, så det tok sin tid!

Jeg har også spilt EPT - London i dag. Jeg startet på et bord som ikke var det beste og trekke der bla Arnaud Matteren, Marc Goodwin og Mark Teltscher satt. To tidligere EPT-vinnere og én som kom på andreplass i forrige EPT.

Jeg startet opp med å spille ganske så rolig og holdt meg gående på rundt 30.000 ganske lenge. Ikke før på level tre var jeg kommet meg opp til rundt 40.000. Etter level fire var jeg på 50.000. Jeg spilte ganske rolig og bra nå og bløffet i de riktige posisjonene rett som det var.

På starten av level fem ble jeg tatt da jeg prøvde meg på en liten bløff etter at mitt flushedrag ikke fylte opp, men jeg ble syna og tapte rundt 10.000 der. Ikke mange hendene senere spilte en asiatisk ung kid opp fra UTG til 1100 (200-400), jeg synte bare med AK, før en dårlig spiller bak meg igjen gikk til 3500. Førstemann kastet og jeg satte han all-in. Han hadde ca 14.000 totalt. Han synte med to høns som for engangs skyld ikke skulle bli slitne etter fem kort i bordet, så en 30.000-pott gikk feil vei og jeg var nede i 25.000 og måtte jobbe igjen.

Knekt av knektene
Jeg klarte deretter å syne en shortstack som gikk all-in hånda før dinnerbreaken med A9, han viste stolt opp AK, som sto hele veien hjem. Jeg hadde dessuten klart å sløse vekk en del før dette, så til middagspausen tok jeg med meg usle 16.000.

Etter middagen tapte jeg litt til da jeg spiller opp til 1600 (300-600) med QJ på button og BB synte. Flop KXX. Han checkraiset mitt 2000-bud og jeg måtte legge med 10.000 bak.

Et par hender etterpå tittet jeg ned på JJ etter at en før meg hadde plusset til 1600 og fått ett syn. Jeg slengte selvsagt på mine siste 10.000 og fikk syn av den orginale raiseren, som hadde AJ. En blank flop, men veldig ublank turn sendte meg rett opp på hotellrommet som en slagen mann nok en gang.

Syns selv jeg spilte veldig bra de første fire levelene, men etter den AK vs QQ-hånda var det lite som stemte. Og ut på dag én nok en gang. Jeg må virkerig skjerpe EPT-statsen min fremover nå.

En ikke rent liten trøst er at jeg fikk dratt på Stamford Bridge og sett Chelsea - Liverpool!

Over og ut

Johnny

Reklame

- Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken