*Nettavisen* Sport.

Lodden leder millionjakten

Johnny Lodden leder EPT Dortmund, en av Europas største pokerturneringer.

09.03.07 11:48

European Poker Tour (EPT) er i gang med nok en turnering. Denne gang er Dortmund vertskap for den europeiske pokereliten. Det er første gang Europas største turneringsserie er i Tyskland.

Og nordmennene forsynte seg grovt av motspillernes sjetonger i løpet av den første dagen.

Tre nordmenn i teten
Johnny Lodden leder turneringen. 21-åringen fra Jørpeland har 101.400 sjetonger. Det er 13.000 mer enn nummer to, dansken Brian Hansen.

Romeriksgutten Henning Granstad er nummer tre med 84.700 sjetonger, mens Andreas Hagen fra Stavanger er på åttendeplass med 70.600.

Hagen og Lodden satt store deler av dagen på samme bord.

- Det har gått veldig bra med oss begge. Jeg startet med en dobling på nivå to, da jeg fikk straight mot et sett, og så jobbet jeg meg opp til 30.000 ganske tidlig, forteller Hagen til Nettavisen.

Andre del fredag
Fredag spilles andre del av spilledag én. Da skal nye spillere – og nye nordmenn – i aksjon i jakten på seieren og en forventet førstepremie på rundt fem millioner norske kroner.

Lørdag starter spilledag to. Da skal Andreas Hagen ta det med ro.

- Jeg bestemte meg før turneringen, hvis jeg fikk en bra sjetongstakk, for å ta det med ro på dag to. Jeg har rotet meg bort i flere turneringer som jeg har fått en bra stakk, blant annet på Bahamas. Nå skal jeg ta det med ro, forteller Hagen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Totalt fem nordmenn er blant de 59 spillerne som gikk videre fra startfeltet på 250 spillere under spilledag 1A. I tillegg til våre tre menn i teten, er også Trond Erik Eidsvig (38.000) og Danny Mankowitz (27.300) med videre.

Sjåvik ute
De mest kjente norske spillerne som røk ut første dag, var Jan-Olav Sjåvik, Torstein Iversen, Eirik Bjørklund og Espen Saltnes. Andre kjente fjes som forsvant fra kasinoet i Dortmund var Bertrand Grospellier og Andy Black.

Vinneren av EPT Dortmund kåres søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.