*Nettavisen* Sport.

Løfshus blir landslagssjef

Foto: Scanpix

Vidar Løfshus tar over for Åge Skinstad.

13.04.11 21:29

Norges skiforbund omtsrukturerer langrennssatsingen, og Åge Skinstad har byttet tittel fra sportssjef for landslaget til langrennssjef med et mer overordnet ansvar.

Nå er det klart at Vidar Løfshus (41) blir landslagssjef fra og med 1. mai. Sportssjeftittelen blir dermed borte fra organisasjonskartet.

- Vi fikk den mannen vi ville ha og som var førstevalget vårt. Han har veldig gode kontakter inn mot det faglige forskningsmiljøet og Olympiatoppen. Vidar var også ønsket av trenerne, sier langrennssjef Åge Skinstad i en pressemelding fredag.

Løfshus har hatt ulike roller i fem sesonger, men i den nye organiseringa til langrenn blir han ansvarlig for elitedelen.

- Det er ingen tvil om at jeg er stolt av å bli utnevnt til landslagssjef for norsk langrenn. Dette er en ettertraktet jobb, og jeg er veldig ydmyk i forhold til den jobben som skal gjøres. Jeg ser dette som en stor utfordring, men målet er å videreføre det gode arbeidet som er gjort i mange år. Målet er å løse utfordringa med å videreføre den suksessoppskrifta som vi har hatt siste sesongene. Om nødvendig skal vi kjøre prosesser slik at vi får hevet oss enda mer, sier Løfshus.

Det blir landslagsuttak på Geilo i forbindelse med Skarverennet fredag 29. april.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag