TV-selskapet skriver i en pressemelding torsdag formiddag at Løfshus skal fungere som deres langrennsekspert.

NENT Group har sikret seg rettighetene til store deler av verdenscupen i langrenn og Løfshus blir en del av vintersportssatsingen på Viaplay.

Løfshus har tidliger vært landslagssjef i perioden 2011 til 2019.

- Etter et par år på sidelinjen av verdenscupsirkuset har jeg nå bestemt meg for å dele min kunnskap og kompetanse om norsk og internasjonal langrenn gjennom sendinger på Viaplay. Det er med stor ydmykhet jeg trer inn i en sånn rolle. Det norske publikum, og ikke minst alle som har vært med på å formidle langrenn opp gjennom årene har vært med på å berike store og små begivenheter på TV.

- Vi er alle eksperter på vår måte, og dette er et fag ingen blir verdensmester i, i kontrast til våre store idrettshelter. I Viaplay-sendingene kan jeg imidlertid være med på å forme folkelige budskap om langrenn som forhåpentligvis treffer det norske folk, sier Løfshus i en uttalelse.

NENT opplyser om at Løfshus hovedsakelig blir å se i deres vintersportstudio, men at han også i enkelte helger vil brukes i intervjusonen.

Sportssjef i NENT Norge, Kristian Oma, er godt fornøyd med å ha sikret seg den tidligere landslagssjefen som ekspert.

- Dette er veldig gledelig. Vidar har stått midt i det norske langrenns-eventyret, og vet alt om hva som kreves for å skape enere og verdens beste landslag. Og så er han både kompromissløs, ærlig og direkte – med andre ord alt vi ønsker fra en ekspert som skal formidle folkesporten langrenn hjem i de norske stuer, sier Oma.