ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Vidar Løfshus, sjef for det norske langrennslandslaget, har lenge vært skeptisk til FIS-presidenten og rister oppgitt på hodet over Kaspers siste sjokkuttalelser.

I et intervju med sveitsiske Tages-Anzeiger stiller FIS-presidenten seg skeptisk til klimaforandringer. I tillegg forteller Kasper at han vil arrangere OL i diktaturstater for å unngå krangel med miljøaktivister.

- Det er lettere for oss i diktaturstater, sier Kasper.

Uttalelsene har fått stor oppmerksomhet i både norske og internasjonale medier.

Løfshus: - Skandale at han er FIS-president

Landslagssjef Løfshus er blant dem som har fått med seg uttalelsene. Løfshus annonserte onsdag at han gir seg som norsk landslagssjef etter sesongen, men stopper ikke å engasjere seg i debatten om FIS-presidenten av den grunn.

I løpet av sine år som landslagssjef har Løfshus blitt kjent for å si det han mener. Det gjør han også når Nettavisen spør han om hva han synes om Kaspers siste uttalelser.

- Han havner i samme kategori som Donald Trump. Jeg har lagt han oppe i den kurven for lenge siden, sier Løfshus til Nettavisen.

Håper Kasper snart er ferdig

Den norske landslagssjefen håper ikke at Kasper får fortsette som president for Det internasjonale skiforbundet.

- Han lever i sin egen verden og det kommer han til å fortsette å gjøre. Jeg håper ikke at han får leve i den verden i FIS-systemet så lenge. Jeg synes personlig at det er en skandale at han er FIS-president. Det står jeg for. Jeg kommer aldri til å ha noe med han å gjøre. Jeg har aldri tatt han i hånden og det kommer jeg heller aldri til å gjøre, forteller Løfshus.

Landslagssjefen håper for «Guds skyld» at Kaspers siste uttalelser blir et tema for Norges Skiforbund selv om han er usikker på om noe kritikk vil hjelpe.

Espen Bjervig, langrennssjef i Norges Skiforbund, forteller at det vil bli diskutert om forbundet skal foreta seg noe i kjølvannet av det han kaller for «spesielle uttalelser».

Kasper beklager

FIS-president Kasper har onsdag kommet med en beklagelse på FIS' hjemmeside der han opplever at sitatene har blitt tatt ut av sammenheng.

- Jeg vil først og fremst beklage disse kommentarene som ikke var ment å bli tatt bokstavelig. Det kom ikke frem i artikkelen, skriver Kasper.

- Jeg tar fullt ansvar for denne misforståelsen og jeg er lei meg for at dette har tatt oppmerksomhet fra utøverne som konkurrerer i VM, sier FIS-presidenten.