*Nettavisen* Sport.

Loginov dropper fellesstart på grunn av «psykologisk tilstand»

IKKE MED: Alexandr Loginov stiller ikke på fellesstarten grunnet personlige problemer.

IKKE MED: Alexandr Loginov stiller ikke på fellesstarten grunnet personlige problemer. Foto: Tiziana Fabi (AFP)

Alexandr Loginov stiller ikke til start på søndagens VM-fellesstart.

23.02.20 11:41

Saken oppdateres!

Etter å ha blitt utsatt for en dopingrazzia lørdag morgen, har medieoppstyret vært enormt mot den russiske skiskytteren.

Det har ført til at Loginov ikke stiller på fellesstarten klokka 15 søndag.

- Alexandr Loginov vil ikke delta i massestarten på verdensmesterskapet i Antholz. På grunn av nylige omstendigheter er utøveren ikke i optimal psykologisk tilstand, skriver det russiske skiskytterforbundet på sin Twitter-konto.

Les også: Dopingrazzia mot Loginov og hans personlige trener: - Vi er verdens reneste nasjon

Russeren, som tok gull på sprinten og bronse på jaktstarten i VM, skal ha sittet i avhør med italiensk politi lørdag kveld.

Ifølge den russiske programlederen Dmitrij Hubernijev snakket politiet med Loginov til seint på natt. Der skrev blant annet skiskytteren under på protokollen etter dopingrazziaen på lørdagen. Skiskytterpresidenten skal ha forlatt politistasjonen klokka ett på natta.

VG får opplyst at det internasjonale skiskytterforbundet, IBU, i formiddag stadig ikke hadde fått noen offisiell bekreftelse fra Russland. Dermed har russerne fram til klokka 13 for å varsle IBU.

Forfallet til Loginov betyr at ukrainske Artem Pryma i stedet får muligheten på fellesstarten. Reserven tar dermed plass i feltet på 30 mann.

Der får han konkurranse av fire norske skiskyttere i form av Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Johannes Dale og Vetle Sjåstad Christiansen.

Les også: Jevgenij Ustjugov funnet skyldig i doping - fratas gullmedalje fra Sotsji

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.