Løgndetektor reddet toppkeeper

Foto: Afp

Landslagskeeperen var beskyldt for kampfiksing. En løgndetektor-test ble redningen.

19.09.12 12:11

Den litt spesielle fotballhistorien stammer fra Malaysia. Landslagskeeper Sharbinee Allawee har de siste ukene vært mistenkt for kampfiksing etter at han på særdeles klønete vis slapp en ball forbi seg i en cupkamp nylig.

Allawee, som spiller for klubben Terengganu, ble i etterkant etterforsket av det malaysiske antikorrupsjonsbyråene MACC. Landslagskeeperen har hele tiden hevdet sin uskyld, og nylig fikk han sjansen til å bevise sannhetsgehalten i en løgndetektor-test, skriver Reuters.

Utfallet ble akkurat slik målvakten håpet.

– Vi er overbeviste om at han er uskyldig. Vi har gjort en grundig undersøkelse de siste to ukene, og det finnes ingen beviser eller dokumenter som knytter til han kampfiksing, opplyser MACC i en pressemelding.

– Heller ikke løgndetektoren viste tegn til at han er involvert i kampfiksing, heter det videre.

Tross frikjennelsen må Allewee tåle en bot fra landets fotballforbund, men ikke som følge av tabben. Den får han for å ha kastet en vannflaske etter Terengganu-trener Peter Butler i viraken som oppsto etter det omtalte baklengsmålet.

Det hører nemlig også med til historien at en rasende Butler umiddelbart plukket målvakten av banen etter tabben. Etter kampen hevdet samme mann at lagets sisteskanse måtte være bestukket – og gjorde det klinkende klart at hans karriere i klubben var over.

Den sinte treneren er senere ilagt seks måneders karantene for å ha kommet med såpass grove anklager mot en av sine egne spillere. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.