*Nettavisen* Sport.

Lojal Lance-hjelper tier fremdeles

George Hincapie var med på alle Tour de France-triumfene til Lance Armstrong.

20.05.11 16:26

Frankie Andreu, Floyd Landis og Tyler Hamilton har alle sluttet seg til klubben som har snakket ut om den omfattende dopingbruken i US Postal slutten av 90- og starten av 2000-tallet.

Det var i denne perioden laget dominerte sykkelsporten, og Lance Armstrong til slutt stanset på sju Tour de France-titler.

I natt, norsk tid, smalt den hittil siste bomben. Den var signert Tyler Hamilton og ble tatt opp av CBS-programmet «60 minutes».

- Armstrong tok det samme som alle gjorde, eller i hvert fall majoriteten av hovedfeltet. Det var EPO, testosteron og blodoverføringer, forteller Hamilton i TV-programmet.

Kjølig Lance på Twitter
Innrømmelsen kommer midt under Tour of California, omtrent på samme tid som angrepene fra Floyd Landis skapte kaos for ett år siden.

- Og i nyhetene fra dette årtusenet: Det er et fantastisk sykkelritt som pågår i California. Takk for at dere støtter disse utrolige rytterne, var den kjølige reaksjonen fra Lance Armstrong via Twitter.

Les også: - Jeg så Lance dope seg

Nettstedet velonews.com har i tur og orden spurt en rekke ryttere fra Team RadioShack, som eies av Armstrong, om å kommentere de nye påstandene.

Også BMC Racing-profilene Jim Ochowicz og George Hincapie fikk sjansen til å svare. Ochowicz var manager for Armstrong i Motorola-laget på starten av 90-tallet, mens Hincapie deltok på samtlige av sykkelkongens Tour de France-triumfer mellom 1999 og 2005.

Vant sju ganger med Armstrong
I hele 12 sesonger har duoen syklet sammen for Motorola og US Postal.

- Jeg forstår at du har en jobb å gjøre og at du er nødt til å stille disse spørsmålene. Jeg har også en jobb, og den består av å sykle og promotere sporten vi alle elsker. Jeg har ofret hele livet mitt for dette, og jeg har ingen interesse av å trekke denne sporten lengre ned i gjørma. Jeg beklager, men jeg har ingen kommentarer, sier Hincapie til nettstedet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Ochowicz kaller påstandene fra Hamilton «opprørende».

- Jeg har ingen formening om dette. Jeg var ikke der. Jeg ønsker ikke å kommentere om slike opprørende utsagn. Det er synd at slike ting blir sagt. Jeg har ingen idé om hvorfor det blir gjort, men det er synd, uttaler han.

- Hvorfor kan vi ikke fokusere på det?
Hincapie stilte seg bak Armstrongs oppfordring om heller å vende fokuset mot det pågående rittet i California.

RadioShack-rytterne Levi Leipheimer og Chris Horner ligger godt an til å vinne rittet, men det spørs om de sportslige prestasjonene er det man husker best fra årets utgave.

- Se på all fansen der ute: Rittet gjør det fantastisk godt. Det er en utrolig oppslutning og fantastiske sponsorer. Jeg tror på sykkelsporten, og jeg tror på det som blir gjort innenfor sporten. Jeg tror sykkelsporten har gjort mer enn noen andre for å rydde opp. Hvorfor kan vi ikke fokusere på det? spør Hincapie.

- Som om Hoover-dammen brast
Svaret på det får vi kanskje når den føderale etterforskningen Jeff Novitzky leder for å komme til bunns i anklagene mot US Postal-laget og Armstrong selv, får sin endelige konklusjon.

Etterforskningen ble startet opp i etterkant av uttalelsene fra Floyd Landis i fjor. Tyler Hamiltons forklaring under ed i denne samme etterforskningen, var også en utløsende faktor for at han nå velger å lette på sløret.

Her kan du lese Tyler Hamiltons tilståelse!

Hamilton har blitt tatt i doping ved flere anledninger, og har blant annet pådratt seg en åtteårig utestengelse fra sykkelsporten. Likevel har han nektet for å ha gjort noe galt, helt fram til nå:

- I fjor sommer mottok jeg en stevning og måtte vitne foran storjuryen. Helt fram til det øyeblikket jeg møtte opp i retten, hadde jeg ikke fortalt en sjel om dette. Vitneforklaringen min varte i seks timer. For meg var det som om selve Hoover-dammen brast, skriver Hamilton selv i et brev til utvalgte mottakere i forbindelse med søndagens utgave av nyhetsmagasinet «60 minutes».

Hoverer mot Hamilton
Etter å jukset, nektet og løyet i så mange år, sliter Hamilton med det samme problemet som Landis, nemlig troverdigheten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Greg Wood

Selv om presset bygger seg opp mer og mer, er det foreløpig relativt enkelt for Armstrong å avfeie skytset som rettes mot ham.

- Mer enn 20-årig karriere. 500 dopingkontroll over hele verden, både i og utenfor konkurranse. Jeg har aldri testet positivt på noen av dem. Jeg trenger ikke si mer (I rest my case), skriver Armstrong på Twitter.

Deretter tillot han seg å gratulere en gammel lagkamerat med OL-gull på bekostning av Hamilton.

- Jeg gratulerer @eki_ekimov (Viatcheslav Ekimov, vår anm.) med sitt tredje olympiske gull, skrev Armstrong og tenkte naturlig nok på dopinginnrømmelsen til mannen som slo ham under tempoøvelsen under OL i 2004:

Ja, nettopp. Tyler Hamilton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag