*Nettavisen* Sport.

Lokal-dominans på Brann-laget

Hele seks Brann-spillere med lokal forankring ser ut til å være i startoppstillingen mot Lyn søndag.

27.05.06 14:37

Før sesongen startet, var det mye spinn i media om at Brann hadde få lokale spillere. Enda færre var aktuell for en førsteoppstilling. I morgen ser ut til å bli en god dag for ett av momentene i stein-på-stein-filosofien til Mjelde – lokal forankring.

Lokalansikt
- Det er bra for Brann å ha en lokal forankring. Å ha spillere fra Bergen og omegn er en viktig faktor for at folk kan identifisere seg med klubben. Dessuten er det kjekt for folk rundtom at det kommer ansikter lokalbefolkningen kjenner igjen fra gaten, sier Mjelde.

I mål starter Håkon Opdal – fødested Odda. På høyre- og venstreback starter Bjørn Dahl – Os, og Erlend Hanstveit – Osterøy. På midten trer bergensfødte Martin Knudsen inn for Charlie Miller på høyre kant. Sentralt på midten og på venstre kant starter bergensduoen Helge Haugen og Erik Huseklepp. I tillegg er Johan Thorbjørnsen (Bergen) på benken og mye tyder på at Christian Kalvenes (Bergen) og Kristian Ystaas (Voss) også blir å finne i troppen.

Lokale soldater klar for kamp
En av de lokale spillerne Bjørn Dahl, synes det er bra med en del lokale innslag og er selvsagt klar til å krige med sine vestlendingkolleger.

- Det er bra for Brann med lokale profiler. Alltid kjekt for en klubb å ha spillere folk kan kjenne seg igjen i. Nå får vi vise at vi kan spille sammen og ta Lyn i morgen, sier osingen Dahl.

Også Erik Huseklepp synes det er kjekt med lokale innslag.

- Det er jo greit at et lag fra Bergen har lokale innslag. For meg er det en drøm som har gått i oppfyllelse. Brann er det laget jeg har lyst å spille for i Norge - sånn sett er det nok litt mer spesielt for meg å spille på Brann enn for dem som ikke er fra området, sier Huseklepp.

- Lokal tilhørighet ikke så viktig lenger
Profilerte Davy Wathne mener at fotballen har forandret seg og at lokal tilknytning ikke er like viktig som det en gang var. Han synes det er artig med lokale spillere på de forskjellige lagene, men samtidig mener han at tankegangen med fokus på lokale spillere er utgått på dato.

- Det er gammeldags å tenke at en fotballklubb skal mønstre et lag bestående av flere lokale spillere. Det er artig med lokale spillere på et lag som kan gi tilhørighet til en klubb. Men det er ikke slik det engang var. En fotballklubb er en bedrift i underholdningsbransjen og da trenger man artister. Om de kommer fra Kabul eller andre steder i verden spiller ingen rolle. Det viktigste er at de spillerne som er på et lag opptrer med engasjement og begeistring for klubben, sier TV 2-sportsankeret.

Så gjenstår det å se om Brann får et bedre eller dårligere resultat når de spiller med mer enn halve laget med lokale spillere fra start for første gang denne sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag