Ifølge Manchester Evening News er sir Jim Ratcliffe fredag på Old Trafford for å forhandle om et kjøp av klubben.

Milliardæren, som la inn et bud på klubben i februar, har blitt avbildet da han ankom Old Trafford fredag ettermiddag. Han ble møtt av administrerende direktør Richard Arnold og det er ventet at de skal diskutere et mulig oppkjøp gjennom dagen.

Ratcliffe, som blant annet har tjent seg rik på kjemikalier gjennom selskapet Ineos, er én av to parter som er interessert i å kjøpe Premier League-klubben fra den amerikanske Glazer-familien. Den andre parten har hovedsete i Qatar.

LES OGSÅ: Hengt ut av kjæresten på TV: - Hva er det han holder på med?

- Over i neste fase

Torsdag skal sjeik Jassim bin Hamad al Thani og hans medinvestorer også ha besøkt Manchester-klubben i samme ærend.

Begge parter skal ha lagt inn sine første bud i februar og forhandlingene har nå gått over i neste fase, skriver lokalavisen.

Både Ratcliffe og Qatar-investorene skal være aktuelle som nye eiere av Manchester United. på dette tidspunktet.

Det er ventet at Ratcliffe, som selv er United-supporter, skal besøke klubbens treningsanlegg Carrington senere fredag.

De første møtene vil imidlertid foregå på Old Trafford, kan Manchester Evening News melde.

LES OGSÅ: Slakter Liverpool-stjerne: - Veldig bekymringsfullt

Ratcliffe har de siste årene vært involvert i flere sportsprosjekter og i 2019 kjøpe han den franske klubben Nice.

Han ble også nevnt som en mulig investor da Chelsea var til salgs for en tid tilbake og han har blitt koblet med et oppkjøp av West Ham. 70-åringen har likevel i lengre tid vært åpen om at han kunne tenke seg å gå inn i Manchester United.

Blant verdens rikeste

I 2018 ble Ratcliffe rangert som den rikeste mannen i Storbritannia og i 2020 meldte Bloomberg at han er verdt rundt 28,2 milliarder dollar. Det tilsvarer drøye 300 milliarder norske kroner. På dette tidspunktet var han den 55. rikeste mannen i verden.

Ta Premier League-quizen:

Det var i fjor at Glazer-familien gjorde det klart at de var villig til å selge klubben de har eid siden 2005. Amerikanerne har vært svært upopulære blant fansen i klubben i en årrekke og det har blitt avholdt en rekke demonstrasjoner mot deres eierskap.

Det var avdøde Malcolm Glazer som ledet oppkjøpet i perioden mellom 2003 og 2005. Etter at han gikk bort i 2014, er det i all hovedsak sønnene Avram og Joel Glazer som har hatt ansvaret for det mange mener er verdens mest lønnsomme fotballklubb.