Gå til sidens hovedinnhold

Løke fortsatte å drikke utover natten

Tøffingen i trøbbel for femte gang på fire år.

Onsdag kveld ble det klart at strekspiller Frank Løke hadde blitt kastet ut av VM-troppen etter brudd på lagets alkoholregler.

Tøffingen skal ha brutt lagets interne spilleregler og er nå uaktuell for videre landslagsspill under dagens landslagsledelse.

- Grunnen til hjemsendelsen er en kombinasjon av Franks skadesituasjon og brudd på interne regler, sa hovedleder for det norske herrelandslaget, Espen Karlsen til Nettavisen onsdag.

LES OGSÅ: Sendt hjem fra VM

- Drakk utover natten
I VG torsdag kan man lese at det norske håndballandslaget ikke har alkoholforbud under årets VM i Sverige, men om spillerne skal ta seg en øl, skal det skje samlet før leggetid.

Ifølge avisen skal imidlertid Løke ha fortsatt drikkingen utover natten - noe som ble oppdaget og tatt meget ille opp blant resten av VM-troppen.

Strekspilleren skal ikke ha vært ute på byen eller begått alvorlige forseelser på bostedet til landslagsgutta. Episoden har likevel fått det til å renne over for landslagsledelsen.

- Sett i forhold til tidligere episoder er han ikke aktuell for dette landslaget under denne ledelsen, sier Karlsen til VG.

Det skal heller ikke ha spilt positivt inn at strekspilleren gikk til verbalt angrep på danskene via TV 2. På spørsmål om danskenes finalesjanser svarte han følgende:

- Jeg unner dem ingenting. Jeg hater de jævla danskene! svarte han.

Mye bråk med Løke
Og Frank Løke har også vært i hardt vær tidligere, og det er denne historikken som har fått ledelsen til å reagere så hardt på regelbruddet denne gangen.

Blant annet havnet strekspilleren i fyllearresten, sammen med Bjarte Myrhol, under et landslagsopphold i Frankrike i 2008.

Løke og Myrhol var også involvert da fire landslagsspillere kjøpte ulovlig øl av en lastebilsjåfør fra Makedonia i Sverige i 2007.

Og under Kroatia-VM i 2009 smalt det for tredje gang. Den gang ble Løke ilagt en bot etter at en fuktig kveld som blant annet hadde medført to knuste lamper på hotellet.

I 2009 var veteranen også involvert i overgangsbråk og ble bøtelagt med 20.000 euro etter å ha skrevet under for RK Zagreb, etter først å ha signert for danske Skjern.

Han fikk også en utestengelse på ni måneder fra internasjonal håndball på grunn av dette.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley