Gå til sidens hovedinnhold

Løke sikret finale for Györ

Satte inn den avgjørende målet i semifinalen.

Katrine Lunde Haraldsen og Heidi Løke er et steg nærmere å stoppe Györs nesten-rekke i europacupene i håndball etter avansement til finalen i mesterligaen torsdag.

Til tross for at det ble et knepent ettmålstap med 24-25 hjemme mot Oltchim Valcea i mesterligaens semifinale torsdag, er de to norske jentene og deres Györ klare for finale med 48-47 sammenlagt.

Ungarerne lå under med seks mål ti minutter før slutt, men da Heidi Løke satte inn det avgjørende målet helt på tampen skilte det bare ett mål.

Det var en god nok margin for at Györ kunne sikre seg sammenlagtseieren.

- Man tanker ikke så mye på at man er den som avgjør, men det er selvfølgelig gøy å få gjøre akkurat det. Det var en ordentlig lagseier og en veldig god snuoperasjon, sa en svært fornøyd Løke til NTB.

Taper finalene
Lunde Haraldsen har spilt strålende denne sesongen og er lagets viktigste spiller. Hun fikk i likhet med resten av laget skryt av Løke etter kampen.

- Katrine (Lunde Haraldsen) var god der bak og vi løp nok ute på banen. Alle var gode i dag, sa Løke.

Györ har tapt to finaler i mesterligaen, senest i fjor med knappest mulig margin. Klubben har også fem nederlag i finalen i EHF- og cupvinnercupen.

Fortjener seier
Skal den første internasjonale tittelen komme i år? Det har i det minste Løke troen på.

- Jeg håper virkelig at vi kan vinne. Det fortjener klubben, fansen og alle som er her. Stemningen i dag var fantastisk. De siste ti minuttene løftet taket seg, sa hun.

Krim Ljubljana eller Larvik blir motstander i finalen (de to første helgene i mai). De to lagene møtes lørdag, og Krim har et strålende utgangspunkt etter 24-22-seier borte. (©NTB)

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken