RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lokker Joaquin med gigantlønn

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Chelsea har noen av verdens beste spillere i stallen sin. Nå kan verdens kanskje beste høyreving være på vei til klubben også.

Joaquin Sanchez er kort og godt en fantastisk spiller. Han herjer på kanten for Real Betis, og er en viktig spiller for Spania. Nå kan han bli en del av Chelseas stjernegalleri fra sommeren av.

Travel sommer
I går fortalte Joaquins far og representant, Aurelio, at sønnen sannsynligvis forsvinner fra Real Betis i sommer, og at Chelsea ser ut til å være neste stopp for vingen.

- Det kommer til å bli en travel sommer, og jeg tror Joaquin kommer til å flytte på seg da. Chelsea kommer til å by over 30 millioner euro, og Betis-president Manuel Ruiz de Lopera er overbevist av tilbudet, sier Aurelia Sanchez til Radio Sevilla.

Før han legger til:

- Nå må de bare overbevise Joaquin.

Det er blir trolig det vanskeligste. Joaquin har lenge hintet om at han heller vil til Real Madrid enn til England, og flørtet med klubben i dagene før Real Betis møtte Madrid for mindre enn 14 dager siden. Det faktum at Jose Antonio Reyes, en annen spanjol og en god venn av Joaquin, sliter med å tilpasse seg livet i England, kan også virke inn på Joaquins beslutning.

Kunne ikke tro det
Aurelio Sanchez er uansett positiv med tanke på en overgang til Chelsea.

- Hvis forskjellen i tilbud ikke er stor, har Real Madrid en fordel. Men – hvis det er en stor forskjell, drar han til England. Vi har en venn der som sendte oss en faks, og vi ble sjokkerte da vi så tilbudet. Det var i pund og euro, og vi kunne knapt tro det, sier han.

For å sette den økonomiske biten litt i perspektiv når det gjelder Chelsea:

* I juni i fjor presenterte Chelsea det største økonomiske tapet noen gang i klubbens historie: 88 millioner pund i underskudd for driftsåret juli 2003 til juni 2004.
* Chelseas lønnsbudsjett i fjor var på 115,5 millioner pund. Eller godt over en milliard.
* Det er over 35 ansatte i klubben som tjener mer enn to millioner pund i året.
* Chelsea brukte i fjor over 20 millioner pund på utbetalinger til tidligere ansatte, så som Claudio Ranieri.
* Og på toppen av næringskjeden i Chelsea sitter Roman Abramovitsj. Det russiske oljeselskapet Sibneft betalte i fjor ut 696 millioner pund i utbytte til aksjonærene sine. Abramovitsj eier halvparten¿ Ifølge Sunday Times er han god for over 7,5 milliarder pund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere