Gå til sidens hovedinnhold

- Lokker Northug med millionbeløp

Nytt privatlag forsøker å sikre seg den norske skikongen.

Norges største skistjerne, Petter Northug, skal være tilbudt et sted mellom tre og seks millioner kroner for å signere for et nytt privatlag i langrenn.

Ifølge Dagens Næringsliv er det Arena Group ASA som står bak dette tilbudet.

Pappa kan bli med
Den samme avisen skriver også at pappa John Northug og lillebror Tomas Northug skal ha fått konkrete tilbud om å bli en del av det samme privatlaget.

I tillegg vil også Tord Asle Gjerdalen og Martin Johnsrud Sundby tilbys millionlønn.

VG Nett skriver at det er planer om å bryte med landslaget på samme måte som verdensmester Håvard Bøkko nylig brøt med det norske skøytelandslaget.

Bakmennene for prosjektet skal være tidligere landslagstrener Inge Bråten og mangeårig stadionspeaker og kommentator for Eurosport, Kjell Erik Kristiansen.

Langrennssjef Åge Skinstad bekrefter overfor VG Nett at han har hørt snakk om planene, men avviser at de frykter å miste landslagsstjernene med Northug i spissen.

- Vi gjør ikke noe spesielt utover det å legge til rette på best mulig måte. Vi har som ambisjon å være verdens beste langrennsnasjon, og da må vi ha verdens beste støtteapparat, sier han.

Linket til flere
Northug har blitt nevnt i forbindelse med et rekke privatlagprosjekt den siste tiden og så sent som i forrige uke meldte TV 2 at han vil satse privat for å oppnå suksess i Vasaloppet.

Ifølge Dagens Næringsliv har ikke Northug bestemt seg for hvilket opplegg han velger, men hele privatlaget skal stå og falle på om Northug blir med eller ikke.

Det nye privatlagets opplegg skal ikke stå i veien for utøvernes private avtaler. I verdenscupen skal de også gå med Norges Skiforbunds sponsorer på drakten.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken