Johan Oremo er på prøvespill i Tromsø om dagen. 25-åringen kommer fra Djurgården, men har slitt med skader de siste sesongene. 45 kamper har det blitt på tre sesonger i Stockholm-klubben.

Nylig bestemte likevel TIL-trener Per-Mathias Høgmo seg for å se nærmere på spissen, og keeper Marcus Sahlman tror en overgang til Tromsø kan være nær sagt perfekt for landsmannen.

Rushfeldt-oppgave
– Skal jeg være ærlig, så har vi gjort liknende signeringer tidligere, sier Sahlman til fotbolldirekt.se – og peker på at Morten Moldskred ble hentet skadet til Tromsø i 2006. På Alfheim ble det fart på karrieren.

– I år lånte vi Mostafa Abdellaoue, som ikke hadde fått det til å løsne i Vålerenga. Han ble jo toppscorer i Tippeligaen, sier svensken videre.

Sahlman ser også en annen og viktig grunn til at Johan Oremo kan bli en suksess i Ishavsbyen: Sigurd Rushfeldt.

Tidenes toppscorer i norsk fotball vier seg denne sesongen på heltid til treneroppgaver i klubben.

– Han er utrolig flink til å utvikle angrepsspillere og er helt fantastisk god inne i boksen. Der har han mye å lære bort, og Oremo har alle forutsetninger for å utvikles under han, sier Sahlman.

Ble årets nykommer
Tromsø-keeperen understreker samtidig at han ikke vet altfor mye om hva den potensielle Tromsø-signeringen har gjort de siste årene.

– Det jeg vet er at han var veldig bra i Gefle, men etter at han gikk til Djurgården har jeg ikke hørt så mye. Jeg har skjønt at han har vært mye skadet og hatt det tungt, sier 26-åringen.

Johan Oremo gjorde 11 mål for Gefle i Allsvenskan i 2007 – og ble kåret til årets nykommer på idrettsgallaen i hjemlandet. Samme år fikk han sin debut på det svenske landslaget. (ANB)