*Nettavisen* Sport.

Løp halvmaraton etter feil veivalg

Foto: Getty Images / All Over Press (Getty Images)

Paolo di Canio er tydeligvis fortsatt i god form.

Paolo Di Canio (43) er for tiden manager for Swindon i League Two, en liga som ikke får altfor mye spalteplass i engelsk presse.

Men heter du Paolo di Canio, er det vanskelig å unngå oppmerksomhet, uansett hva man gjør.

Den gamle storspilleren ble beryktet for å være en bråkmaker, og kan se tilbake på en karriere fylt av kontroverser. Også som manager har han rukket å havne i trøbbel, da han tidligere denne sesongen kom i håndgemeng med sin egen spiller.

Skulle åpne maratonstevne
Nå er han igjen samtaleemne på balløya, men denne gangen for langt lystigere ting.

Di Canio hadde lørdag gått med på å åpne «Nationwide Half Marathon», og skulle i den forbindelse være førstemann ut i løypa.

«Nationwide Half Marathon» tilbød tre løypealternativer: En moroløype på snaue 3.2 kilometer, en terrengløype på 8 kilometer og hovedløypa i halvmaratonet på 21 kilometer. Planen var at Di Canio skulle løpe alternativ én.

Men det gikk som det måtte gå, Di Canio løp feil retning, og la på sprang ut i den 21 kilometer lange løypa. Arrangørene oppdaget feilen, men italieneren fullførte like så godt, og kom i mål på den noe imponerende tiden én time og 49 minutter, bare 36 minutter bak vinneren.

- Klarte ikke å gi meg
- Det var tre valg, og jeg skulle starte med den morsomme løypa. Uheldigvis valgte vi feil vei, og jeg endte opp med å løpe et halvmaraton, sier Di Canio ifølge The Mirror.

Som aldri vurderte å gi seg, når han først var i gang.

- Jeg klarte ikke å gi meg, det var en utfordring. Jeg var ikke forberedt, men sluttet aldri å løpe, ikke i et eneste sekund. Det er jeg glad for, men det var veldig hardt, sier Swindon-sjefen.

Som tydeligvis fortsatt er i god form.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.