*Nettavisen* Sport.

Løp VM-finalen med store smerter

Foto: Åserud, Lise / NTB Scanpix

Karoline Bjerkeli Grøvdal avsluttet sesongen med VM-finale og 13.-plass.

17.08.13 19:07

Karoline Bjerkeli Grøvdal hadde store smerter i leggen og var derfor fornøyd med 13.-plassen i VM-finalen på 5000 meter lørdag.

– Nå kommer jeg til å ta en pause fra løpingen for å bli kvitt denne skaden. Derfor stiller jeg nok ikke i NM i Tønsberg om en uke. Jeg kommer til å prioritere å bli helt bra og bygge meg opp til terrengsesongen i desember, sa Grøvdal til NTB etter lørdagens VM-finale.

Hun løp dårligere i finalen enn i kvalifiseringen og kom i mål på 15.48,87. Etiopiske Meseret Defar tok gullet med 14.50,19.

Grøvdal hang med på enden av tetfeltet til vel 3000 meter var passert, men da var det slutt. Toget gikk, og hun ble løpende lenge alene og fikk altså to løpere bak seg i mål.

– Dette ble helt likt med den plasseringen Sindre Buraas fikk. Jeg får si meg fornøyd med det, sa hun.

50 prosent
– Det ble hardt, men annet er ikke å vente når jeg har en kropp som bare fungerer 50 prosent. Jeg visste vel også at det ville bli hardt for leggen min å tåle to løp på tre dager, forklarte hun.

– Hadde det ikke vært for VM, og at jeg hadde veldig lyst til å være med her, så hadde jeg avsluttet sesongen for lenge siden, la hun til.

Også før kvalifiseringen slet Grøvdal med leggskaden. Hun vurderte å trekke seg fra hele kvalifiseringen, men stilte opp og løp seg til finaleplass. Da var målet med sesongen oppnådd.

Mer å gå på
– Nå kommer jeg til å satse på å bli helt kvitt skaden. Jeg har vært plaget med begge leggene i år, helt siden januar. Det var ikke den samme leggen som plager meg nå. I juni var jeg bra en liten periode, men nå er det kommet tilbake igjen, sa hun mens hun fikk lagt en ispose på den vonde leggen.

– Jeg vet at jeg har mye mer å gå på, og det var inspirerende å være med her. Jeg må også si at jeg er veldig stolt over å ha løpt meg til finale, sa Karoline Bjerkeli Grøvdal til NTB før hun forlot Lusjniki stadion og VM for denne gang. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag