*Nettavisen* Sport.

Lørdagens Premier League-rykter

Foto: Diego Tuson/AFP

David Villa blir på ny linket til Premier League.

Liverpools Xabi Alonso skal ifølge engelske medier ha levert en overgangssøknad på Anfield, og stadig mer tyder dermed på at Real Madrid nok en gang skal få sin mann. Spanjolene skal være villige til å betale rundt 350 millioner for midtbaneeleganten. Disse pengene ønsker Liverpool-manager Rafael Benitez å bruke for å finansiere et kjøp av David Villa. Den spanske landslagsspissen har i lengre tid vært linket til Merseyside-klubben, og et slag av Alonso kan altså åpne for at rødtrøyene kan stille med en av verdens giftigste angrepsduoer neste sesong. Det er imidlertid The Sun som melder dette, en avis som siden Hillsborough-tragedien i 1989 har blitt boikottet av både Liverpool og deres supportere.

Skal man tro The Daily Mail så har Benitez en helt annen plan for å bruke Alonso-pengene. Avisen hevder at den spanske manageren først og fremst vil prioritere en ny midtbanemann på overgangsmarkedet, og at Romas Alberto Aquliani skal stå øverst på ønskelisten. Italieneren, som var mye skadet forrige sesong, skal være verdsatt til rundt 160 millioner kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: SCANPIX

En som trolig blir å finne på Anfield neste sesong er Javier Mascherano. Argentineren har blitt hyppig linket til Barcelona i sommer, men etter at den spanske klubben sikret seg Zlatan Ibrahimovic fra Inter, har de utelukket flere storkjøp i dette overgangsvinduet, skriver The Daily Star.

Også andre steder i Beatles-byen er det overgangssnakk lørdag. Everton står i fare for å miste Joleon Lescott til kjøpekåte Manchester City, og ønsker å hente inn Arsenals Philippe Senderos som en mulig erstatter for den engelske landslagsspilleren. De blå skal allerede ha kommet med et bud på den sveitsiske stopperen hevder The Daily Mirror.

Manchester City begynner imidlertid å bli lei av å forhandle med Everton om Lescott, og skal ha kommet med et siste bud på spilleren. Om Everton takker nei til en pengesekk som inneholder rundt 220 millioner kroner, kommer de lyseblå til å vende blikket mot Newcastles Sebastien Bassong eller Chelseas Alex.

Stamford Bridge jakter Chelsea-manager Carlo Ancelotti gamle kjente. Italieneren er svært lysten på å kjøpe Andrea Pirlo fra AC Milan. Den pasningssikre midtbanemannen er selv klar for å skifte klubb, og londonlaget skal være villig til å punge ut rundt 150 millioner pluss Claudio Pizarro for spilleren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: MATTEO BAZZI (EPA)

Arsenal har penger på bok etter slaget av Emmanuel Adebayor og Kolo Touré til Manchester City, og klubbens manager, Arsène Wenger, ønsker nå å sikre seg Marouane Chamakh fra Bordeaux, Blaise Matuidi fra St. Etienne og Mirko Vucinic fra Roma som erstattere for den solgte duoen.

Manchester United har selv sagt at de har handlet ferdig for sommeren, men skal man tro The Daily Star, så har Sir Alex Ferguson fortsatt ett ess i ermet. Skotten håper nemlig å sikre seg den tyrkiske spissen Sercan Yildrim fra Burasspor. Spilleren skal være verdsatt til rundt 40 millioner kroner.

Mark Viduka har gått mye skadet den siste tiden, men Portsmouth skal likevel være villig til å ta sjansen på å hente den storevokste australieren. Fratton Park-klubben skal også være ute etter å sikre seg den kroatiske spissen Nikola Kalinic. 21-åringen har imidlertid også fått et tilbud fra Porto.

West Ham satser også på gamle helter. Londonklubben har forhørt seg om Barcelonas Eidur Gudjohnsen, men må belage seg på å vente en uke før de for svar fra katalanerne.

Ellers bør det også nevnes at Hull prøver å få til en avtale for Newcastle-backen Habib Beye, mens Birmingham er i samtaler om Sporting Gijon-spilleren Michel.

Kilder: The Sun, The Daily Star, The Daily Mirror, The Independent. BBC.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.