*Nettavisen* Sport.

Lørdagens Premier League-rykter

Foto: AP/Scanpix

Manchester United ønsker å gi Liverpool kamp om spiss i januar.

14.11.09 14:43

Tidligere denne uken kunne man lese i ryktespalten at Liverpool følger nøye med på West Hams landslagsspiss Carlton Cole. De røde fra Merseyside er tynt besatt i angrep når Fernando Torres er ute med skade, og manager Rafael Benítez håper å kunne hente inn en ny kvalitetsspiss i januar. Liverpool-manageren er imidlertid ikke den eneste som har fått øyene opp for den tidligere Chelsea-spilleren.

Også Manchester United skal være ivrige etter å sikre seg 26-åringen. Ifølge The Daily Mail føler Sir Alex Ferguson at laget trenger litt ekstra krutt oppe på topp, etter at Cristiano Ronaldo og Carlos Tévez forlot Old Trafford i sommer, og skotten skal ha Cole høyt oppe på ønskelisten. Det eneste problemet er at West Ham har lite lyst til å selge sin målscorer, londonklubben skal derfor ha antydet en prislapp på rundt 200 millioner kroner for spissen i håp om å skremme vekk eventuelle friere fra å komme med et bud.

Pengene til et Cole-kjøp kan Ferguson muligens hente inn ved å kvitte seg med Nani. Den portugisiske vingen gikk hardt ut mot United-bossen tidligere i uken, og som kjent er ikke skotten nådig mot spillere som er storkjeftet i media. Både Juventus og AC Milan skal være interessert i å kjøpe vingen, og ifølge The Sun skal 150 millioner være nok til å prise ham bort fra England.

Nigel Reo-Cokers framtid i Aston Villa har lenge vært usikker, etter at midtbanespilleren kom på kant med manager Martin O'Neill tidligere i sesongen. Reo-Coker har likevel ingen grunn til å bekymre seg med det første, for klubbene står i kø for å sikre seg hans tjenester. Både Blackburn, Birmingham og Bolton skal være villig til å betale 50 millioner kroner for spilleren i januar.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: EPA/Scanpix

Blackburn har også andre navn på blokka. Sam Allardyce er tydelig misfornøyd med midtbanen sin, så i tillegg til Reo-Coker, ønsker han også å ta en nærmere kikk på tidligere Monaco-spiller Camel Meriem. Blackburn-manageren skal ha hatt et godt øye til spilleren lenge, og vurderer nå å signere midtbanemannen.

Men det er flere i Frankrike som er populære. Marouane Chamakh hadde nesten klippekort i ryktespalten under forrige overgangsvindu, og mye tyder på at vi over jul igjen får lese mye om den marokkanske måljegeren. Bordeaux-spissen skal være ønsket av Everton, Arsenal, Juventus, Sunderland, og West Ham.

Bolton vil også forsterke laget, men sikter en anelse lavere enn de ovennevnte klubbene. Nærmere bestemt ser de mot Blackpool og deres skotske midtbanemann Charlie Adam.

Chelseas Didier Drogba kan være ute i opp til tre uker på grunn av et brukket ribbein, mens Liverpool frykter at Fernando Torres vil gå glipp av kampen mot Everton 29. november. Liverpools toppscorer er for tiden ute med en lårskade.

Carson Yeung har gjort sitt inntog i Birmingham, og derfor ønsker klubbens medeier, David Gold, å bruke 800 millioner av sine penger på å kjøpe West Ham.

Og til slutt. Han har sagt det før, men sier det viss nok gjerne igjen. José Mourinho, som for tiden trener Inter, kunne tenke seg en retur til Premier League.

Kilder: The Sun, Dail Mail, Daily Star, Daily Mirror, The Times, Daily Express, BBC.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.