*Nettavisen* Sport.

Lørdagens Premier League-rykter

Foto: (EPA/Scanpix)

Chelsea gjør seg klare til å bruke store penger på ny spiss.

09.01.10 10:50

Overgangsvinduet er åpnet, men så langt har de helt store overgangene uteblitt. Det ønsker imidlertid Chelsea å gjøre noe med snarest mulig, skal man tro lørdagens skriverier i den kulørte pressen i England. Rundt 350 millioner norske kroner dreier det seg om, og de som med et bredt smil om munnen kan drømme om disse pengene er tyske Wolfsburg. Chelsea skal nemlig ligge langflate etter tyskernes måljeger Edin Dzeko og blåtrøyene skal være villig til å punge ut for å sikre seg den store bosnieren. AC Milan skal også være interessert, men den italienske storheten ønsker «bare» å få til en bytteavtale.

Et annet sted man etter sigende drømmer om penger er på White Hart Lane. Robbie Keane har vært offer for en rekke overgangsrykter den siste tiden, og Spurs-manager Harry Redknapp innrømmer at han godt kan slippe iren, om prisen er rett. Den rutinerte treneren legger imidlertid til at rett pris er på nærmere 500 millioner kroner, og det spørs vel om Aston Villa og Celtic, som har vist interesse for 29-åringen, er villig til å grave så dypt for å sikre seg mannen som floppet i Liverpool.

Uansett om de selger Keane eller ikke, så har i hvert fall Tottenham kapital til å sikre seg forsterkninger i januar. Sammen med franske Lyon skal londonklubben ligge godt an til å sikre seg den 20 år gamle forsvareren Dejan Lovren. Unggutten spiller for tiden i Dinamo Zagreb, og skal være verdsatt til rundt 70 millioner kroner av sin nåværende klubb.

Litt lenger bort i veien sitter Arsenal-sjef Arsène Wenger å godsnakker med en som ikke er noe særlig populær i Tottenham. Den franske ringreven vurderer nemlig sterkt å tilby sin tidligere forsvarssjef Sol Campbell en kontrakt. Skulle penn berøre papir, vil det i så fall være første gang at Wenger har hentet tilbake en spiller han tidligere har kvittet seg med.

Det ser altså ut til at Wenger nekter å bruke de pengene han har til rådighet i januar, og i stedet satser på rimelige løsninger. Franskmannen skal ha rundt 350 millioner kroner å rutte med, men selv om en ny spiss står høyt på ønskelisten til Gunners-fansen, mener Wenger at Nicklas Bendtner får holde. Dansken skal være på vei tilbake fra skade.

I Liverpool er situasjonen motsatt. Man ønsker å forsterke med nye spillere, men har ikke all verdens av penger å kaste rundt seg med. Dette hindrer likevel ikke at Merseyside-klubben til stadighet blir linket med nye spillere. Denne gangen er det Richard Stearman som blir nevnt. Den anvendelige forsvarsspilleren oppholder seg til daglig i Wolverhampton, og blir sett på som en perfekt erstatter for skadde Glen Johnson.

Wigan har ved et par anledninger fått rundjuling i Premier League denne sesongen, og det håper manager og tidligere «Championship Manager»-legende Roberto Martinez å gjøre noe med. Spanieren ønsker å hente landsmannen Roberto Canella fra Sporting Gijon, men må nok beregne seg på konkurranse fra Aston Villa i kampen om venstrebacken.

Bjørn Helge Riise har ikke fått all verdens spilletid i Fulham så langt, og nå ønsker manager Roy Hodgson å gjøre veien til en fast plass på høyrekanten enda lenger for nordmannen. Fulham-sjefen ønsker nemlig å hente den greske vingen Dimitris Salpigidis fra Panathinaikos for rundt 10 millioner.

Du trodde kanskje vi hadde glemt dem, men nei, Manchester City har selvfølgelig også blitt nevnt i avisenes skriverier lørdag. De lyseblå skal fortsatt være interessert i å hente Crystal Palace-talentet Victor Moses. Moses har blitt linket til stort sett alle toppklubbene i England den siste tiden, men så langt har ingen andre enn West Bromwich Albion kommet med et bud.

West Ham trenger en spiss, siden Carlton Cole er ute med skade, og flere kandidater har blitt nevnt i sammenheng med londonklubben. Marlon Harewood, som pusser skoene til John Carew i Aston Villa, er ett alternativ, mens Stokes James Beattie og Monacos Eidur Gudjohnsen også kan ende opp på Upton Park. West Ham-manager Gianfranco Zola skal også være interessert i å hente den hviterussiske spissen Sergey Kornilenko på lån .

Sunderland ønsker ikke å selge Kenwyne Jones, til tross for at mange har flørtet med den storvokste spissen. Birmingham skal ha vurdert et bud på rundt 100 millioner kroner, mens også Arsenal, Liverpool og Stoke skal ha mannen fra Trinidad og Tobago på ønskelisten.

Kilder: Daily Mirror, The Sun, The Independent, Daily Mail, Daily Star, BBC.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.