Lørdagens Premier League-rykter

Foto: (Reuters/Scanpix)

Glem det, Manchester United!

01.05.10 12:57

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson skal ifølge engelske medier være interessert i å hente Tottenhams Luca Modric når overgangsvinduet åpner til sommeren. Kroaten har gjort sine saker bra i Spurs etter en litt treg start, og dermed kan eleganten følge i fotsporene til Dimitar Berbatov, som også forlot White Hart Lane til fordel for Old Trafford. Hadde Ferguson spilt PC-spillet «Football Manager» noen år tilbake kunne han imidlertid ha plukket opp Modric for det som trolig hadde vært en mye billigere penge. Midtbanespilleren var nemlig superstjerne på spillet allerede da han var ung og tung i Dinamo Zagreb.

Tottenham må nemlig overtales med mer enn ord for å selge sin playmaker. Spurs-boss Harry Redknapp skal ifølge alltid like lite troverdige Daily Mail ha uttalt han nekter å selge sin stjerne.

Da er det nok større sjanse for at nyopprykkede West Bromwich Albion får sin mann. Laget som liker å kjøre heisen mellom Premier League og The Coca-Cola Championship har nemlig sønnen til tidligere United-keeper Peter Schmeichel i kikkerten. Dansken ved navn Kasper spiller for tiden i turbulente Notts County, men protesterer nok ikke mot en retur til toppdivisjonen.

West Ham-keeper Robert Green kan imidlertid gå glipp av keeperkollegaens comeback i Premier League. Den landslagsaktuelle sisteskansen er nemlig et hett navn i tysk fotball, faktisk. Topplaget Schalke 04, som fra før har stjernekeeper Manuel Neuer i stallen, skal være hypp på å hente engelskmannen. Dette er et rykte som på mange måter gir flere spørsmål enn svar. Når gikk egentlig sist en Premier League-profil til Bundesliga? Og betyr dette at United-aktuelle Manuel Neuer er på vei bort fra Tore Reginiussens klubb?

Om du følger Nettavisens elleville ryktebørs med argusøyne de kommende ukene får du trolig svarene på disse, og mange flere spørsmål. Bare så du er klar over det, liksom, altså!

Leeds er kanskje en fallen storhet, men klubbens stjernespiss, Jermiane Beckford, er likevel brennhet. Everton skal viss nok være favoritten til å sikre spillerens tjenester neste sesong, og dermed kan han bli å se i blå drakt sammen med andre angrepsvåpen som Louis Saha, Yakubu Aiyegbeni, og Victor Anichebe når Premier League vises på TV 2 i stedet for Canal +.

Portsmouth har neppe imponert mange i Premier League denne sesongen, til tross for at de slo Liverpool på Fratton Park. I FA-cupen derimot har den økonomisk skakkjørte klubben imponert alle, og spilt seg helt til finalen. Dette har fått Blackburn til å kikke nærmere på den innleide spissen Aruna Dindane. Morten Gamst «Hårvoks» Pedersens klubb skal bare være enn legesjekk unna å sikre spillerens tjenester.

Også Portsmouth-målvakt David James kan få en mulighet til å spille Premier League-fotball neste sesong. Mannen som til tider kjører samme sveis som Evertons Marouane Fellaini er ønsket av Birmingham. Manager Alex McLeish har nemlig ikke troen på at klubben kan beholde innleide Joe Hart én sesong til.

Ikke bare ser Andrej Arsjavin ut som en sutrekopp, han er det noen ganger også. Nå mener russeren at det medisinske teamet i Arsenal er altfor dårlig, og at dette er hovedgrunnen til at klubben har slitt med så mange skader denne sesongen. Mannen med egen kleskolleksjon er en av de som har nytt godt (?) av Arsenals fysioterapeuter i løpet av sesongen.

Sunderland-nytt er alltid godt nytt. Og ifølge tulleavisen The Sun skal Black Cats-manager Steve Bruce nå være klinkende klar for å sikre permanente avtaler for de innleide spillerne Allan Hutton (Spurs) og mannen med det urovekkende navnet John Mensah (Lyon). En skikkelig gladsak fra The Sun der, det er snickers & twist.

Dam dam dam, dette er managernytt! Roberto Mancini er usikker på om han er mannen som skal lede pengegaloppen i Manchester City neste sesong. Den stilsikre italieneren vet at om klubben skulle mislykkes i kampen om en Mesterliga-plass, så må han trolig knyte skjerfet sitt og bestille flybillett hjem til støvlelandet.

Litt lenger vest sitter Rafael Benítez og er like usikker. Eller rettere skrevet, Liverpool-styret begynner å miste tålmodigheten med den skjeggete spanjol. Anfield-klubben skal ha latt seg irritere over at Benitez ikke har avkreftet alle Juventus-ryktene, og mener treneren «spiller spill» i media får å få jobben i Italia.

Og til slutt, om du noen gang har vært i tvil. Tottenhams Benoit Assou-Ekotto innrømmer det som så mange av oss tenker om nåtidens fotballspillere. Forsvareren sier at fotball kun er en jobb for ham, og at han utelukkende velger arbeidsgiver på grunn av pengene. Det er vel ikke slik man får heltestatus på White Hart Lane kanskje, med plusspoeng for ærlighet, Benoit.

Kilder: Daily Mail. Daily Mirror, The Sun, Daily Express, BBC.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag