Lørdagens Premier League-rykter

Foto: Pa Photos/Scanpix

Premier League er straks i gang, men det er ingen hindring for ryktene.

14.08.10 10:41

Premier League braker løs på lørdag, men det er ennå lenge igjen av overgangsvinduet, og i så måte fortsatt gode tider for ryktene.

Vi starter på White Hart Lane der Tottenham-sjef Harry Redknapp skal ønske å hente William Gallas, ifølge Daily Mirror. Den tidligere Arsenal-stopperen var tidligere linket til gresk fotball, men lønnskrav skal ha satt en stopper for det. Så spørs det om Spurs punger ut.

Samtidig melder talksport.co.uk at Tottenhams russiske spiss, Roman Pavlyusjenko, kan være på vei til Marseille.

I tillegg skal den kroatiske sisteskansen Stipe Pletikosa være på vei til Tottenham på et utlån fra Spartak Moskva, skriver talksport.co.uk.

Mesut Özil har vært ett av de heteste navnene på overgangsmarkedet denne sommeren etter et fantastisk VM for Tyskland. Og Werder Bremen-spilleren har bare ett år igjen av kontrakten sin og derfor er også den tyske klubben klar for å selge. Men det blir ikke for småpenger. Ifølge AFP har de nemlig takket nei til et bud fra Real Madrid, etter å ha omtalt budet som «uakseptabelt».

Brede Hangelands nye sjef i Fulham, Mark Hughes, skal være overbevist om at han kan få ut det beste av sin landsmann Craig Bellamy, melder Daily Mirror. Bellamy virker å være ute i kulden i Manchester City og spissen skal være på vei bort.

I tillegg skal Hughes være nær ved å signere den algeriske forsvarsspilleren Rafik Halliche fra Benfica. Prislappen skal være omtren 15 millioner kroner, ifølge talksport.co.uk.

Manchester City-keeper Shay Given har i flere år vært blant Premier Leagues desidert beste keepere. I fjor var han Citys førstevalg, men før årets sesong har Joe Hart, som var utleid til Birmingham sist sesong, kommet tilbake og gjort beslag på keeperplassen. Det kan bety at Given forsvinner fra City of Manchester Stadium og Arsenal kan være neste stoppested for den irske sisteskansen, skal vi tro Daily Mail. Også Glasgow Celtic skal være interesserte, i tillegg til at Fulham ønsker Given som erstatter for Mark Schwarzer som også er på blokka til Arsenal. Schwarzer skal ha levert en overgangssøknad til Fulham for å tvinge gjennom overgangen til Arsenal. Det eneste sikre i denne keepersagaen er vel at alle lagene stiller med keeper i mål når sesongen starter...

Chelsea sikret seg fredag den brasilianske VM-spilleren Ramires fra Benfica. Lørdag knyttes den regjerende seriemesteren til Real Madrids franske spiss Karim Benzema, skriver caughtoffside.com.

Londonklubben har også vist interesse for Stokes bosniske keeper Asmir Begovic, men skal ha fått klar beskjed om å holde seg unna, ifølge Daily Mirror.

Manchester United har for det meste gjort sine innkjøp i det stille før den kommende sesongen, og har dermed ikke dominert ryktespaltene slik de har hatt for vane å gjøre tidligere. Nå skal imidlertid Sir Alex Ferguson ha sett seg ut Edwin Van der Sars arvtaker i United-buret og det skal være Bayer Leverkusens tyske landslagskeeper Rene Adler, melder caughtoffside.com. United skal være klare til å slenge inn et bud mot slutten av overgangsvinduet.

Wigan har heller ikke vært noen gjenganger i ryktene denne sommeren, men nå ønsker de å hente Chelseas argentinske Franco di Santo på lån ut sesongen. Di Santo var utleid til Blackburn forrige sesong. Samtidig skal Wigan være interesserte i Örebros finske spiss Roni Porokara, ifølge talksport.co.uk.

Blackburn på sin side har stilt inn siktet på Fenerbaches spanske spiss Dani Guiza. Guiza skal ha en prislapp på 50 millioner kroner, melder Daily Mail.

MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Birmingham var på mange måter den store overraskelsen i fjorårets sesong, og før årets sesong har manager Alex McLeish gjort sitt for å sørge for at laget kan fortsette den positive trenden fra forrige sesong. Nå er det snakk om å kjøpe Sunderlands George McCartney for 20 millioner kroner og samtidig skal de være interessert i å hente Matt Derbyshire på lån fra Olympiakos, skriver Daily Mail.

Hatem Ben Arfa scoret for det franske landslaget mot Norge i midtuken, mens han i helgen er utelatt fra Marseilles kamptropp. Det kan tyde på at franskmannen er på vei til Newcastle. Den nyopprykkede klubben har siklet etter Ben Arfa i lengre tid, men Marseille har vært lunkne til et salg. Det kan se ut til at det har endret seg den siste uka.

Liverpool ser ut til å være på bedringens vei etter en tøff fjorårssesong og en turbulent sommer. Nå skal klubben være beredt til å forsterke stallen med Manchester Citys spiss Roque Santa Cruz. I tillegg skal Roy Hodgson og Liverpool forhørt seg om Anderlechts ungdomssensasjon Romelu Lukaku, skriver imscouting.com. 17-åringen ble toppscorer i belgisk toppserie sist sesong.

Også Daniel Braatens lagkamerat i Toulouse, Andre-Pierre Gignac, skal være på vei til Liverpool ifølge franske medier, melder imscouting.com

Alexander Hleb kan vel knapt kalles noen suksess i Barcelona-trøya. Nå skal han også være på vei inn porten på Anfield, sammen med 120 millioner kroner. Det er Javier Mascherano som skal være på tur den andre veien, skriver imscouting.com.

Ifølge ikke alltid like pålitelige The Sun skal Chelsea-stjernene være i konflikt med eier Roman Abramovitsj, som skal ha kuttet spillerbonusene. Men nok en gang må det presiseres at det er The Sun som melder dette.

Arsenal-manager Arsene Wenger brukte den siste dagen før Premier League sparkes i gang til å slakte de nye reglene som skal sørge for at flere unge talenter fra England får sjansen på høyeste nivå. Wenger kaller regelen for «latterlig».

Ifølge Daily Mail skal Chelsea ha fått førsterett på alle framtidige Fluminense-stjerner, etter at Deco ble solgt til den brasilianske klubben denne sommeren.

Blackburn kan bli kjøpt for tre milliarder kroner av Western Gulf Advisory, et selskap basert i Bahrain og Sveits som eies av Ahsan Ali Syed, skriver Daily Telegraph.

Det amerikanske fotballforbundet avviser at landslagstrener Bob Bradley har trukket seg fra stillingen sin. Bradley er linket til den ledige manager-jobben i Aston Villa, skriver the Guardian.

Kilder: BBC m.fl.

MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.