*Nettavisen* Sport.

Lørdagens Premier League-rykter

Foto: AFP/Scanpix

Keeperjakten i Arsenal intensiveres og flere staute karer er aktuelle.

21.08.10 12:19

Den såkalte keeperkrisen i Arsenal har pågått en stund, og flere og flere ser ut til å være enige om at Manuel Almunia ikke lever opp til det som forventes av en sisteskanse i londonklubben.

Burvoktere som Pat Jennings og hårfagre David Seaman var i sin tid klare førstevalg mellom stengene, og selv om også Almunia ser ut til å nye stor tillit hos manager Arsène Wenger, har den spanske skuddstopperen en tendens til å være mer et usikkerhetsmoment, enn en matchvinner. «The Gunners» har - i hvert ifølge media - derfor lenge jaktet en ny keeperhelt.

Og lørdag sladres det videre på balløya om hvem Wenger ønsker å hente inn til å holde buret rent denne sesongen. Mark Schwarzer har lenge blitt nevnt, og den solide australieren kan i det minste fungere som en kortsiktig løsning. Skulle en avtale for Schwarzer gå i vasken, håper Arsenals franske sjef å få napp hos Nederlands VM-keeper Maarten Stekelenburg i Ajax.

Et tredje alternativ blir også nevnt, og det er Manchester Citys Shay Given. Den tidligere Newcastle-keeperen skal imidlertid ha et lønnskrav som Wenger ikke lar seg sjarmere av.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

Det er ikke bare keeperplassen som er et dilemma på The Emirates om dagen. Også på midtstopperplass kunne londonklubben trenge en forsterkning. Matthew Upson har en fortid i klubben, og nå håper Arsène Wenger å hente sin gamle elev tilbake fra West Ham. Prislappen for den 31 år gamle stopperen skal ligge på rundt 70 millioner norske kroner.

Også hos erkerival Tottenham legges det slu planer om å gjøre et transferkupp før vinduet stenger, og nå har Spurs-manager Harry Redknapp vendt nesa mot Spania. I Real Madrid finnes det en og annen overflødig spiller, og Lassana Diarra skal være tilgjengelig. Grovarbeideren, med en fortid i Chelsea og Arsenal, vil trolig koste rundt 85 millioner kroner.

En annen tidligere Chelsea- og Arsenal-spiller som nå har fått plass på White Hart Lane er humørsyke William Gallas. Den lunefulle franskmanns ankomst i klubben skal også bety at Spurs ikke lenger ønsker å hente Micah Richards fra Man City.

I Liverpool snakkes det fortsatt om at svenske Ola Toivonen skal være på vei inn porten på Anfield. Ifølge Sky Sports skal de røde ha lagt inn et bud på rundt 90 millioner kroner for spissen. Samme nettsted melder også at Alberto Aquilani etter alle solemerker forsvinner på lån til en klubb i Italia veldig snart. Juventus skal være favoritt til å sikre seg midtbanemannen.

Manchester United har vært stille på overgangsfronten i sommer, og det ser ut til at Sir Alex Ferguson er storfornøyd med de han har, og at det må noe helt spesielt til for at han skal «splash the cash», som de sier i England. Talenter derimot, det har han rød nese for, og nå håper skotten å hente det 16 år gamle Ajax-talentet Gyliano van Velzen til Old Trafford. Ifølge velinformerte journalister skal vingen allerede være kla, men enn så lenge er det ikke bekreftet på de offisiellt hold.

Charles N'Zogbia er langt fra fornøyd med tilværelsen i Wigan, og tror livet vil smile mer om han reiser til Birmingham. Wigan ønsker imidlertid ikke å slippe franskmannen for småpenger, og St. Andrews-klubben må trolig ut med rundt 85-90 millioner.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

N'Zogbias tidligere klubb, Newcastle, er også på krigsstien, og vil gjøre FC Twentes midtbanespiller Cheick Tiote til sin eiendom. Ivorianeren er verdsatt til rundt 35 millioner.

Av West Ham-rykter kan vi i dag nevne at klubben ønsker å hente Luke Young fra Aston Villa for rundt 25 millioner kroner, og Marc-Antoine Fortune fra Celtic for samme pris.

Og selv om dette siste ryktet i grunn begynner å bli svært gammelt, så står det igjen på trykk lørdag. José Mourinho vil gjerne hente sin gamle kjæledegge, Didier Drogba, fra Chelsea til Real Madrid for rundt 200 millioner kroner.

(Kilder: BBC. Sky Sports, Daily Mirror, Daily Mail, The Guardian, The Sun, Daily Star)

MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.