*Nettavisen* Sport.

Lørdagens Premier League-rykter

Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE

City intensiverer jakter på en erstatter for Carlos Tévez. Stortalenter lokkes til Old Trafford, og Arsène Wenger åpner pengesekken.

18.12.10 13:52

Selv om det ifølge offisielle Manchester City-uttalelser forventes at Tévez blir værende i klubben, er klubben aktive i søket etter noen som kan fylle skoene til argentineren.

Tévez, som denne uka gjentok sitt ønske om å forlate Eastlands for å gjenforenes med familien i hjemlandet, kan bytte plass med landsmann Rogelio Funes Mori (19) fra River Plate. Unggutten anses nemlig som en mulig erstatter på sikt, og kan være på vei til City of Manchester stadium for en overgangssum på snaut 100 millioner kroner.

Wolfsburg-spiss Edin Dzeko (24) har lenge vært i Citys søkelys, og er nok en mann som er i stand til å levere varene raskere enn Funes Mori. Bosnieren skal selv være veldig sugen på en overgang til Roberto Mancinis mannskap. Kanskje ikke så rart ettersom det ryktes at han blir tilbudt en årslønn på 60 millioner kroner hos de lyseblå.

Men også Arsène Wenger skal endelig være villig til å finne fram sjekkheftet for Dzeko, og i stedet lure ham til Arsenal.

Hos Citys byrivaler i Manchester United er man i ferd med å legge seg over på Wengers tidligere linje. Der vil man nå heller hente unge talenter og finslipe juvelene selv.

De tyske midtbanetalentene Maco Reus (21) fra Borussia Mönchengladbach og Mario Götze fra (18) Borussia Dortmund skal være ønsket av manager Alex Ferguson. Også Sjakhtar Donetsks Douglas Costa (20) skal stå på ønskelista til de røde djevlene.

Men det stopper heller ikke der for United, som tilsynelatende kan få det travelt på januarsalg. Zenit St. Petersburgs Danny kan også være på vei inn for å styrke midtbanen på Old Trafford.

Zenit ønsker på sin side å lokke Chelseas solide sisteskanse Petr Cech til Russland. Dersom tsjekkeren skulle flytte på seg ønsker London-klubben seg CSKA Moskvas Igor Akinfeev som erstatter.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Liverpool-manager Roy Hodgson gjentar sitt ønske om å forsterke spillerstallen i neste vindu. Men om klubbens nye eiere finner rom for flere spillerinvesteringer er fortsatt usikkert skal vi tro Hodgson. En annen utfordring for den tidligere Viking-treneren blir å finne spillere som faktisk styrker klubben, og samtidig ønsker seg til de røde i Merseyside.

I Merseysides blå del, Everton, er mann stadig på jakt etter angrepsspillere som faktisk scorer på alle målsjansene klubben produserer. Manchester Citys frustrerte benke- og tribunevarmere Emmanuel Adebayor og Roque Santa Cruz blir vurdert i den forbindelse.

Gareth Bale har ofte blitt omtalt i ryktespaltene denne høsten og dagen i dag er heller ikke noe unntak. Real Madrid har lenge blitt oppfattet som en av beilerne som står lengst framme i køen som venter på Tottenham-spilleren.

Mens Bale aldri, i alle fall ikke utad, har ytret at han ønsker seg bort fra White Hart Lane, har Spurs' mindre kjente unggutt Danny Rose sjokkert klubben med å si at han vil bort.

Tottenham kan samtidig forvente kamp fra Atlético Madrid om Borussia Dortmund-spiss Shinji Kagawa.

Blackburn-back Pascal Chimbonda ser samtidig ut til å måtte følge tidligere manager Sam Allardyce ut portene på Ewood Park. West Hams Valon Behrami kan lide samme skjebne ettersom han forventes å bli sparket ut av klubben i januarvinduet.

Den ettertraktede Leeds-spilleren Brad Johnson kan ende opp i Skottland og Celtic. Johnson vraker i tilfelle tilbudene fra Stoke, Wigan og Bolton.

Alan Pardew er nyansatt i Newcastle, og ønsker å hente to av sine tidligere spillere fra Southampton, klubben han fikk sparken fra i august. Rickie Lambert og Jose Fonte skal ifølge Pardew ha kvalitetene som trengs for å lykkes to nivåer høyere i det engelske divisjonssystemet.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

(Kilder: BBC, Daily Mail, Daily Mirror, Sky Sports, Talksport, Caughtoffside, Independent, Imscouting, Sporting Life, sport.co.uk)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.