*Nettavisen* Sport.

Lørdagens Premier League-rykter

Foto: Javier Soriano / AFP

Er dette Edwin van der Sars erstatter i Manchester United?

29.01.11 19:16

Edwin van der Sar har bestemt seg for å kaste fra seg keeperhandskene når inneværende sesong er over, og Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson er på utkikk etter den rette mannen til å plukke dem opp. Selv om Anders Lindegaard muligens får sjansen i lørdagens FA-cupkamp mot Southampton, er han ikke sett på som førstekeepermateriale ennå.

The Guardian skriver lørdag at Ferguson i stedet har sett seg ut Ajax' nederlandske landslagskeeper Maarten Stekelenburg.

Den store saken i engelsk presse lørdag er naturligvis Fernando Torres, som har bedt Liverpool om å selge ham til Chelsea etter at londonklubben tidligere denne uka kom med et bud på den spanske stjernespissen.

Liverpool sa nei til forespørselen fra Torres.

Spørsmålet er om Kenny Dalglish klarer å holde på 26-åringen forbi overgangsvinduet stengetid mandag. Chelsea vil komme med et fornyet bud, det er rimelig sikkert. The Guardian melder at det neste budet vil være verdt 40 millioner pund og inkludere den unge spissen Daniel Sturridge. Daily Mirror går høyere - den upålitelige avisen hevder at Chelsea vil strekke seg helt til 60 millioner pund.

Fotballredaktør Tony Evans i seriøse The Times uttalte fredag i et radiointervju med talkSPORT at han regner med at Torres blir solgt før vinduet stenger. Og The Sun hevder at Torres vil bli Chelseas best betalte spiller dersom overgangen fullføres.

Liverpool er imidlertid også opptatt av å forsterke laget. Det skulle i utgangspunktet ikke være vanskeligere enn å gi vaktmesteren kontrakt og sette ham inn i midtforsvaret, men enn så lenge fokuserer Dalglish heller på Charlie Adam, Blackpools strålende midtbanespiller og kaptein.

Det første budet ble avslått og kalt «en fornærmelse» av manager Ian Holloway. Et nytt bud er sendt, og skal ha vært betydelig større enn det opprinnelige budet på fire millioner pund, men også dette er avslått, ifølge Liverpool Echo.

Chelsea jobber som kjent med å hente inn David Luiz fra Benfica, men enn så lenge har de blåkledte ikke lyktes. Metro mener at Gary Cahill i Bolton nå skal være aktuell. The Independent skriver imidlertid at Chelsea fremdeles ikke har gitt opp sitt brasilianske førstevalg. Carlo Ancelotti skal ha tilbudt portugiserne 28 millioner pund for David Luiz, men Benfica vil ha ytterligere fire millioner pund for å dekke utdanningskompensasjonen til Vitoria og agentsalærene.

Spanske aviser melder at Chelsea også har henvendt seg til Real Madrid angående vingen Pedro Leon.

Tottenham er også ute etter å bruke noen pund denne helgen. Ifølge The Sun skal londonklubben har tilbudt Newcastle 25 millioner pund for skjærenes 22 år gamle spiss Andy Carroll. Samtidig skal manager Harry Redknapp ifølge Daily Mail ha bedt styret i Tottenham om å gi Gareth Bale den lønnsøkningen som skal til for å holde andre klubber unna. The Guardian hevdet tidligere denne uka at Inter vil hente ham til sommeren, noe den italienske klubben var raskt ute med å avkrefte.

Daily Mirror mener å vite at Tottenham også er villig til å gi åtte millioner pund og Robbie Keane for West Hams 30 år gamle midtbanespiller Scott Parker.

Ellers meldes det at Blackburn forsøker å hente inn argentineren Mauro Formica, at Middlesbrough har avslått et bud på én million pund fra Wigan for Leroy Lita og at Sunderland vil sikre seg midtbanespilleren Stephane Sessegnon fra Paris St. Germain denne helgen.

Vi avslutter med noe som ikke er et rykte, men en bekreftet overgang: Arsenal har leid ut Carlos Vela til West Bromwich. Avtalen gjelder ut sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag