Lørdagens Premier League-rykter

Foto: EPA/Scanpix

Premier League kan få et glimt av en gammel legende.

21.04.12 16:25

Hvis du er glad i fotball, og det regner jeg med at du er ettersom du titter innom artikkelen for spesielt interesserte, har du mye å glede deg til i dag. Flere storkamper står på menyen – blant dem El Clasico mellom de spanske gigantene Barcelona og Real Madrid, vestlandsoppgjøret i vår egen tippeliga mellom Haugesund og Brann, og den virkelige godbiten: London-derbyet mellom Arsenal og Chelsea i Premier League.

Det ender sjeldent målløst mellom de to engelske storklubbene (faktisk kun én gang de siste tolv årene), og spørsmålet er vel heller hvor mange ganger ballen treffer nettmaskene på Emirates Stadium senere i dag?

Vertenes Robin van Persie er soleklar toppscorer i Premier League denne sesongen med 27 mål, men har nederlenderen for mye å tenke på til at han klarer å notere seg på scoringslista nok en gang? Arsène Wenger har nemlig gitt spissen en deadline på 72 timer til å bestemme seg for om han skal skrive under på en ny kontrakt med Gunners. Dette ifølge Daily Mirror.

Én av klubbene som håper at van Persie ikke etterlater pennestrøket sitt på Emirates Stadium, er italienske Juventus. Ifølge goal.com er Serie A-klubben på jakt etter en superspiss, og både van Persie, Athletic Bilbaos Iker Munian, og Chelseas Fernando Torres skal være aktuelle.

Kanskje like greit at Wenger holder øynene åpne for forsterkninger. Caught Offside kan avsløre at ett av navnene på ønskelista er Schalkes Klaas-Jan Huntelaar, mens talksport hevder at Acharaf Laazar er et annet. Marokkaneren, som kun er 20 år, spiller for den italienske Serie B-klubben Verase og sies å være den nye Gareth Bale.

Den ekte Bale befinner seg fortsatt i Tottenham, og skal vi tro Harry Redknapp kommer det til å forbli slik til tross for interesse fra Barcelona. Andre Spurs-spillere kan imidlertid finne på å forsvinne. Luca Modric er et hett navn, og gjengen på White Hart Lane gjør alt i sin makt for å friste kroaten til å signere en ny kontrakt og med det sikre at Modric ikke ender opp i klørne til Chelsea eller Manchester City. Dette skriver the Sun.

Blir du gal av tanken på å gå glipp av et rykte? Ikke fortvil. Nå kan du få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding – én melding hver dag, og du får instruksjoner om hvordan du avslutter abonnementet i den første meldingen).

De fleste med minimum middels interesse for Premier League får spektakulære bilder i hodet når de hører navnet Schmeichel. Peter Schmeichel, som spilte for Manchester United på det glade 90-tallet, omtales gjerne som verdens beste fotballkeeper, og nå kan Premier League få et lite glimt av dansken igjen. Sønnen, Kasper Schmeichel, som tidligere tilhørte City-troppen, har nemlig gjort sakene sine bra mellom stengene til Leicester City, og ifølge the Sun har han nå havnet i kikkerten til Tottenham, som ønsker å finne et yngre alternativ til 40-åringen Brad Friedel.

Vi gjør her plass til en liten (potensielt stor) United-nyhet. Inside Futbol skriver at Sir Alex Ferguson bekrefter at djevlene har kommet fram til en muntlig avtale med supertalentet Paul Pogba, men pennen har ennå ikke truffet papiret og det er dermed usikkert om 19-åringen fortsetter karrieren på Old Trafford.

Det samme gjelder for erkerivalens Dirk Kuyt, som kan forsvinne fra Liverpool til tyske Hamburg for mindre enn ti millioner kroner når sommervinduet åpner. Dette ifølge Metro.

En annen Liverpool-kjenning, Steven Gerrard, høster stor respekt i klubben. Ifølge Daily Mirror tok det lang tid før midtbanespiller Jay Spearing turte å snakke til Liverpool-kapteinen.

Søndag vil begge trolig være i troppen når Liverpool tar imot West Bromwich. Gjestenes manager, Roy Hodgson, forventer en lunken velkomst når han for første gang siden avskjeden i januar 2011 returnerer til Anfield. Dette skriver Express and Star.

Når vi er inne på temaet managere passer det godt å spre ryktet om at det engelske fotballforbundet (FA), ifølge The Times, forbereder seg på en kamp mot regelverket for å frigjøre Harry Redknapp fra kontrakten med Tottenham slik at han kan bli landslagssjef for England.

Regelverket står også i sentrum i Manchester City om dagen. Roberto Mancini mener tittelrivalen Manchester United slipper billigere unna brudd på reglementet enn andre, skriver Daily Express.

Med det ønsker Nettavisen alle sine fotballgale lesere en god sportslørdag. Måtte dommerskandaler og lite gjennomtenkte uttalelser florere slik at vi har noe å sladre om i morgen også (nei da ...).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.