Gå til sidens hovedinnhold

Lørdagens Premier League-rykter

Er denne mannen den heteste unggutten på balløya?

20 år gamle Jordan Brian Henderson har levert meget solid for Sunderland den siste tiden, og det har ikke gått ubemerket hen. Den offensive midtbanespilleren har allerede blandet seg inn i landslagsdiskusjonen på balløya, og får trolig sin debut i treningskampen mot Frankrike. I januar kan han også få en drømmeovergang til en storklubb. Manchester-klubbene United og City har begge følere ute etter spilleren, så da spørs det, da, om 20-åringen selv synes han kler rødt eller lyseblått best.

Ryktene rundt Liverpool-keeper José Manuel Reina ser ikke ut til å ta slutt, til tross for at den spanske sisteskansen selv har uttalt til Anfield-lagets nettside at han ønsker å bli i klubben ut kontraktstiden. Spekulasjonene rundt Reina i den kulørte pressen fører også til at en rekke andre keepere for tiden blir linket til Liverpool. Siste forslag er Wolfsburgs Diego Benaglio.

De røde fra Beatles-byen blir lørdag også satt i forbindelse med stortalentet Adam Barton, som tjener sine gryn i Preston. 19-åringen, som trives best på midtbanen, blir sett på som et av de største talentene i England utenfor Premier League.

Den nevnte Barton startet karrieren på ungdomsakademiet til Blackburn. Ewood Park-klubben har enn så lenge ingen planer om å hente ham tilbake, så i stedet ser manager Sam Allardyce mot Tyskland. U21-spissen med det klingende navnet Nils Petersen skal være aktuell for en overgang til Morten Gamst Pedersens klubb. Han spiller nå for Energie Cottbus.

Gary Cahill er også en spiller som spås en stor framtid, og stopperen har lenge vært i søkelyset til storklubber både i England og ute i Europa. Spillerens klubb, Bolton, sliter tungt med økonomien for tiden, og styreformann Phil Gartside innrømmer nå at de muligens blir nødt til å selge Cahill, verdsatt til rundt 150 millioner kroner, for å løse pengeproblemene.

Verken «jåle»-Ronaldo eller «tjukke»-Ronaldo er vei til England, men det kan imidlertid midstopperen med det nesten like navnet Rolando fra FC Porto være. Portugiseren med åtte landskamper blir fulgt nøye av både Manchester City og Chelsea, og prislappen skal ligge på rundt 180 millioner.

Andy Carroll har med sitt gode spill i høst gjort hyppige opptredener i ryktebørsen. Tidligere i uken har både Chelsea og Arsenal vært klubben han mest sannsynlig vil ende opp i, så derfor passer det jo bra at pressen på balløya denne dagen foreslår Tottenham som ny arbeidsgiver for mannen som ikke ønsker seg hårtrimmer til jul. Spurs skal være villig til å gi Newcastle den nette sum av 100 millioner kroner pluss Robbie Keane for å sikre Carrolls tjenester til White Hart Lane.

Aston Villa jakter forsterkninger og skal være villige til å hente Colin Kazim-Richards tilbake til England. Spilleren har en fortid i Sheffield United, men spiller nå sin fotball for tyrkiske Fenerbahce. Han spiller også for det tyrkiske landslaget.

West Bromwich ønsker å slanke lønnsutgiftene, og har derfor gitt forsvarer Abdoulaye Meite beskjed om at han kan pakke kofferten sin og stikke allerede når overgangsvinduet åpner.

Evertons Steven Pienaar har blitt linket med flere klubber den siste tiden, og siden midtbanespilleren enn så lenge ikke har skrevet under på noen ny kontrakt med de blå, fortsetter de ryktene og svirre. Phil Jagielka har også blitt linket bort, men ifølge David Moyes takket Everton nei til et bud på rundt 100 millioner kroner fra Arsenal i sommer.

West Ham har slitt denne sesongen, og nå ryktes det at gladgutten Avram Grant vil få sparken i londonklubben om laget taper for Blackpool lørdag. Londonklubben ligger helt sist på tabellen etter 12 serierunder.

Kilder: BBC, Sportinglife, Daily Mail, The Guardian, Daily Star, Daily Mirror, Press Association, Talksport.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken