Manchester City og Chelsea har som kjent godt med pengestøtte i form av eiernes utømmelige bankkontoer. Og det virker som om både Roman Abramovitsj og Sjeik Mansour er rede til å handle for milliarder av kroner også i sommer.

Siste nytt fra engelsk fotballs mest pengesløsende klubber er at de begge er involvert i budkriger om en rekke toppspillere i europeiske fotball. Atlético Madrids argentiner Sergio Agüero, landsmannen Javier Pastore i Palermo og Tottenhams kroat Luka Modric er de siste spillerne vårens tabelltoer og tabelltreer i Premier League kjemper om.

Når det gjelder Modric er også forrige sesongs seriemester Manchester United med i hylekoret som plager Harry Redknapp. Det skal angivelig koste rundt 265 millioner å få navnetrekket til 25-åringen på en kontrakt som ikke tilhører Spurs.

I tillegg til alle dragkampene om spillere i andre klubber skal Chelsea også, med en diskret framgangsmåte, nylig ha forespurt seg om Carlos Tévez er mulig å lokke sørover til London. Spissen er som kjent ikke tilfreds med Manchester som hjemby. Dagens tredje argentiner i ryktespalten har nemlig uttalt at han aldri kommer tilbake til Manchester når han er ferdig i lyseblått.

Prisen for Tévez skal imidlertid være temmelig stiv. Chelsea må betale minst Fernando Torres-sum, 50 millioner pund – grovt regnet rundt 440 millioner kroner – dersom de ønsker å kjøpe fri Tévez. Men prisen skremmer nok ikke Abramovitsj fra å kjøpe dersom han vil, kjenner vi ham rett.

Priser er heller ikke det første Sjeik Mansour tenker på når han skal gjøre innkjøp. Manchester City skal nå være beredt til å slenge 230 millioner på bordet for Alexis Sánchez for å lokke Udinese til å selge til dem framfor Barcelona.

I tillegg vil City stikke kjepper i hjulene for Arsène Wenger som håper å kunne hente Lille-spiss Gervinho til Arsenal. The Gunners skal ha satt seg i god forhandlingsposisjon i jakten på ivorianeren med et overgangsforslag som skal være verdt rundt 90 millioner kroner. Problemet er bare at Manchester City angivelig har tilbudt 25-åringen atskillig høyere lønn.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

Dermed må muligens Wenger nøye seg med spillere av den sedvanlige sorten. Unggutter fra fransk fotball. Den franske U21-landslagsspissen Emmanuel Riviere kan være på vei fra St. Etienne.

Det samme kan være tilfellet for U21-lagkameraten Raphaël Varane. Om sistnevnte får Arsenal imidlertid kamp fra, ganske riktig, Alex Ferguson og Manchester United. Kanskje lykkes skotten nok en gang med å hindre londonklubben i å forsterke laget, slik tilfellet trolig var med Blackburns Phil Jones.

Nevnte Jones' overgang til Old Trafford kan faktisk drøye noe ut på grunn av en utkjøpsklausul i 19-åringens kontrakt. Det er likevel ventet at midtstopperen vil fullføre klubbskiftet til Manchester United, men de røde djevlene kan ende opp med å måtte betale mer enn 140 millioner kroner, summen som først ble antatt å være fastsatt.

Nicklas Bendtner er lei av tilværelsen i Arsenal og vil finne seg en ny klubb, uten store protester fra Wenger og hans trenerteam på Emirates. Tyrkiske Besiktas seiler nå opp som den største favoritten til å overta danskens lønnsutbetalinger.

Manchester Uniteds portugisiske floppkjøp, Bébé, kan se ut til å havne samme sted som Bendtner. I første omgang skal Besiktas låne Bébé i én sesong, før tanken er at Istanbul-klubben kan kjøpe ham fri for cirka 17,5 millioner kroner. Angriperen hadde en pris som var over tre ganger høyere da han ankom Old Trafford for et snaut år siden.

Til dere som nå har irritert dere røde over ikke å ha fått servert rykter om Liverpool: Connor Wickham, Charlie Adam, Scott Dann, José Enrique, Gaël Clichy og Charles N'Zogbia er alle spillere som jaktes på etter at 177-millionerssigneringen av Jordan Henderson gikk i boks.

Så over til de noe mindre klubbene: Queens Park Rangers kan være på vei til å sikre seg både Andy Johnson fra Fulham, og Inters Sulley Muntari. Sistnevnte ble ikke funnet god nok til å få fortsette i Sunderland der han spilte siste del av forrige sesong. Prisen for Johnson skal ligge på drøye 26 millioner kroner.

Everton og Bolton kjemper om å tilknytte seg tjenestene til Manchester City-stopperen Dedryck Boyata. 20-åringen spiller landslagsfotball for Belgia, men får lite spilletid av Roberto Mancini.

Managersagaen i Aston Villa fortsetter. Birmingham-klubben har nå kastet øynene på Evertons David Moyes etter at Roberto Martinez avslo å flytte fra Wigan. Tidligere Fulham-sjef Mark Hughes og Boltons Owen Coyle skal nå også være inne i bildet.

Både Moyes og Coyle skal riktignok ha avvist henvendelser fra Villa tidligere, men klubben ser ut til å måtte jobbe mer for å lokke til seg en ny manager. De mange avslagene har nå ført til at Mark Hughes, som opprinnelig ikke var ønsket på Villa Park, nå likevel skal ha rykket opp som kandidat til å ta over for Gérard Houllier. Eksmanager i Chelsea, Carlo Ancelotti, tidligere Newcastle-manager Chris Hughton, og forhenværende landslagssjef for England, Steve McClaren er ifølge rapportene de øvrige alternativene.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

Kilder: Daily Mail, Daily Mirror, Daily Star, The Sun, BBC, Goal.com, The Times, talkSPORT, footybunker.