*Nettavisen* Sport.

Lørenskog ber om ny behandling

Foto: Vegard Skrøtt / NTB scanpix

- En dommer kan ikke dømme i en sak der den ene parten er hans klient.

Styret i Lørenskog Ishockeyklubb har besluttet å iverksette tiltak overfor Norges Ishockeyforbund (NIHF), og eventuelt Norges Idrettsforbund (NIF), og ønsker en ny behandling av klagen i sammenheng med poengtrekket på 20 poeng som ble gitt klubben i mai.

Det skriver klubben i en pressemelding på sine egne nettsider.

- Dobbeltrolle
Klubben ble trukket 20 poeng i eliteserien kommende sesong, samt en bot på 30.000 kroner, etter at klubben leverte lisenssøknaden for sent.

Lørenskog engasjerte advokaten Pål Kleven til å føre saken inn for appellutvalget i Norges Ishockeyforbund, men 21. juni avsa appellutvalget en kjennelse som var identisk med forbundsstyrets vedtak.

LES OGSÅ: Lørenskog straffes med 20 minuspoeng

Nå har klubben imidlertid fått bekreftet fra generalsekretær i NIHF, Jon Haukeland, at appellutvalgets leder Patrick Maloney også er NIHFs juridiske rådgiver og advokat.

- En dommer kan selvfølgelig ikke dømme i en sak der den ene parten er hans klient, sier Lørenskogs advokat Pål Kleven i pressemeldingen.

Kan føre til rettsak
Ifølge pressemeldingen fra Lørenskog var Maloney involvert som forbundets juridiske rådgiver da klubblisensreglementet ble endret slik at NIHF skulle ha hjemmel til å ilegge poengstraff ved brudd på klubblisensreglementet.

«Appellutvalgets leder er også den eneste juristen i appellutvalget, og har av den grunn stor innflytelse på de øvrige medlemmene. Det er således sannsynlig at denne feilen har hatt stor innvirkning på resultatet,» skriver Lørenskog i pressemeldingen.

Dermed ønsker ishockeyklubben å iverksette tiltak som fører til at klubben får det de kaller «en rettferdig behandling av vår klage».

Ifølge Lørenskog ønsker klubben primært å løse saken internt innen idrettens organer.

«Dersom klubben likevel ikke får muligheten til en rettferdig og objektiv vurdering av klagen innenfor idrettens organer, er det naturlig at vi vil vurdere å få en objektiv dom i det sivile rettssystemet.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.