*Nettavisen* Sport.

Lørenskog rystet seriemesterne

Men ineffektive Frisk viste til slutt GET-ligaens nykommere hvor skapet skal stå.

19.09.08 15:10

FRISK-LØRENSKOG 3-2: Alt er som det skal være i norsk ishockey, skjønt en kort periode sørget Lørenskog for å skape ubalanse i regnskapet.

Mot spillets gang, og definitivt mot skuddstatistikkens gang, sørget det nyopprykkede laget for å sette en støkk i fjorårets seriemester Frisk Tigers. Men seriemesterne slo tilbake.

- Jeg er i grunn godt fornøyd med kampen. Guttene spiller bra, sier trener Sune Bergman til Nettavisen, etter den knepne seieren.

Effektiv erstatter
Frisk tok oppskriftsmessig føringen 1-0, ved en av brødrene Chris og Cam Abbotts – de to canadierne var svært viktige for Frisk sist sesong – erstattere, Elias Godoy fra Canada. Men så svarte Lørenskog ikke bare én, men to ganger i løpet av mindre enn et halvt minutt i begynnelsen av den andre perioden.

Lykken varte imidlertid ikke mer enn drøye åtte minutter. Da nettet Alexander Larsson, og nok en gang var Godoy involvert. Han stod for assisten. I den tredje perioden sendte Joakim Flaten Frisk opp i 3-2.

Det var en fortjent seier til Frisk, som imidlertid bør bli langt mer effektive foran mål dersom de skal gjenerobre serietronen denne sesongen. 3-2 mot Lørenskog etter å ha vunnet skuddstatistikken 49-20 vitner om stort utviklingspotensial hva målteft angår.

- For ineffektive
- Det er det området jeg føler vi leverer mindre bra på i dag. Vi klarer ikke å score nok i forhold til alle skuddene vi tar, og blir rett og slett for ineffektive, sier Bergman.

Han karakteriserer kampen som en typisk for den første for sesongen.

- Vi er litt rustne foran mål, samtidig som vi møter et Lørenskog som har alt å vinne og ingenting å tape.

Svensken er uansett ikke bekymret for fremtiden og mener laget har fått på plass noen spennende spillere etter at de mistet både Abbott-brødrene og Mats Zucarello Aasen etter sist sesong.

- Annerledes spillertyper
- Jeg tenker ikke på hvem vi har mistet. Dette er et nytt år, med nye spillere, og vi må bygge laget rundt det.

- Blir Godoy og Mark Pandolfo gode erstattere for Abbott-brødrene?

- De er helt annerledes spillertyper, men jeg er helt sikker på at de vil forsyne Frisk med mange mål og bli viktige for laget. Elias viste jo litt av potensialet i dag.

Målrik serieåpning
Det ble ellers en særdeles målrik affære i serieåpningen. I Sarpsborg åpnet Furuset med å ta ledelsen 1-0 over Sparta. Den ledelsen varte i en periode. Så ga Sparta hjemmepublikum valuta for pengene da de banket inn hele sju mål og dermed vant 7-1. Hjemmelagets Martin Røymark var kampens mest effektive, med fire poeng etter to mål og to assists.

Storhamar var ikke stort dårligere. Sluttspillmesterne fra sist sesong vant med komfortable 5-1 over Lillehammer.

Vålerenga har slitt på fotballbanen. For klubbens hockeyspillere går alt så meget bedre. 4-1 endte det i oslolagets favør mot Stjernen, der både Kenneth Larsen og Anders Fredriksen noterte seg for tre poeng.

Stavanger vant også 4-1 mot Comet.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.