*Nettavisen* Sport.

Lørenskog straffes med 20 minuspoeng

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ishockeyklubben får også 30.000 kroner i bot.

30.05.13 13:07

Ishockeyklubben Lørenskog trekkes 20 poeng i eliteserien kommende sesong etter at klubben leverte lisenssøknaden for sent, melder NRK.

Klubben er også ilagt en bot på 30.000 kroner av forbundsstyret. Ishockeypresident Ole-Jacob Libæk bekrefter straffen overfor NRK.

Lørenskog leverte lisenssøknaden først 24. mai. Det var nesten tre måneder for sent. Også i fjor sendte klubben inn søknaden for sent og ble bøtelagt.

- Jeg har akkurat mottatt papirene, og vi i styret må få lese gjennom dem før vi går ut med noen uttalelse om dommen. Vi skal ha et styremøte tidlig fredag, og etter det vil vi komme med en pressemelding, sier Lørenskogs sportssjef Atle Olsen til NTB.

- Ikke opplevd maken
I 2010 og 2012 ble Lørenskog trukket poeng på grunn av sent innbetalte overgangsgebyrer. Også i fjor fikk Lørenskog 30.000 kroner i bot.

Ishockeypresident Ole Jakob Libæk sa følgende til Romerikes Blad tidligere i uken:

- I mine 16 år som ishockeypresident har jeg aldri opplevd maken til arroganse. Den er helt ekstrem.

Etter at straffen nå er utmålt, er Libæk klar på at dommen også kunne være enda strengere. Tidligere i uken ble det spekulert i at Lørenskog kunne bli nektet eliteseriespill.

- Noen vil kanskje mene at vi at vi har vært feige, som ikke kastet dem rett ut av eliteserien. Det kan jeg for så vidt skjønne, samtidig var det ingen stemning i forbundsstyret for en strengere straff enn det vi nå har tildelt. Lørenskog er en viktig klubb for norsk ishockey. Det kan hende at de har skjønt det selv også, og at de derfor har turet fram slik de nå har gjort, sier Libæk til Romerikes Blad.

- Har fått brev
Styret i Norges Ishockeyforbund var tydeligvis lei alt rotet i Lørenskog og ville denne gangen statuere et eksempel, ifølge visepresident Morten Lillehagen.

- Vi har i et forbundsstyremøte vedtatt å gi Lørenskog den strengeste straffen man kan få i forbindelse med denne saken. De har levert lisenssøknaden altfor sent, og vi har sendt Lørenskog et brev om hvorfor straffen ble utmålt slik, sier han til NRK.

Lillehagen sier at saken er såpass alvorlig at styret ikke hadde hadde noe annet valg.

Lørenskog endte på tredjeplass i eliteserien sist sesong. I NM-sluttspillet ble LIK slått ut av Stavanger i semifinalen. Stavanger vant NM-gull.

Lørenskog har en frist på 14 dager til å anke avgjørelsen til Norges Ishockeyforbunds appellutvalg. (©Nettavisen/NTB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.