Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lorentzen og Rukke tok sølv og bronse i sprint-EM

Håvard Holmefjord Lorentzen (til venstre) og Henrik Fagerli Rukke tok henholdsvis sølv og bronse i sprint-EM i Italia. Foto: Harald Wisthaler / NTB scanpix
Håvard Holmefjord Lorentzen (til venstre) og Henrik Fagerli Rukke tok henholdsvis sølv og bronse i sprint-EM i Italia. Foto: Harald Wisthaler / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Håvard Holmefjord Lorentzen ble nummer to, mens lagkamerat Henrik Fagerli Rukke tok bronse i sprint-EM på skøyter. Nederlandske Kai Verbij tok overlegent gull.

Lorentzen gikk inn til femteplass på lørdagens 1000 meter, som var den fjerde og siste øvelsen i sprint-EM. Dermed sikret han sølvet.

OL-helten endte til slutt 1,335 tidspoeng bak Verbij, som var i egen klasse i mesterskapet. Han vant de tre første distansene og ble toer på den siste.

Den store overraskelsen var norske Henrik Fagerli Rukke. For ham ble det nemlig en eventyrlig mesterskapsdebut med bronsemedalje. Selv om det bare ble 10.-plass på den avsluttende 1000-meteren knep han medalje med 0,170 poengs margin til russiske Artjom Kuznetsov.

– Før helgen hadde jeg mål om å klare topp ti. Jeg er utrolig fornøyd, sa Henrik Fagerli Rukke til NRK etter å ha tatt bronsemedaljen.

Lorentzen ble nummer fire på fredagens 500 meter, før han fulgte opp med å bli nummer tre på 1000 meter samme dag. Lørdagen startet han med annenplass på 500 meter, før det ble femteplass på den avsluttende 1000-meteren.

Om en drøy måned er det VM i Nederland. Lorentzen sier at han tror det vil bli tøft å kunne gå helt til topps.

– Jeg har følt meg bedre og tror jeg skal være enda skarpere når vi kommer til sprint-VM i Heerenveen. Da skal toppformen være der, men da blir det også hakket hvassere selskap. Det blir et rotterace, sier Lorentzen til NRK.

– Verbij har vært stabilt god de tre siste sesongene. Det blir vanskelig med Pavel Kulizjnikov, en revansjesugen Kjeld Nuis (ble disket i EM) og to japanere som går styggfort, forteller sølvvinneren til VG.

I kvinneklassen har Hege Bøkko fått en brukbar start på sitt sprint-EM. Bøkko er nummer åtte etter 500 og 1000 meter lørdag. Hun er 2,14 tidspoeng bak ledende Vanessa Herzog fra Østerrike.

Mens mennenes konkurranse ble avgjort lørdag, har kvinnene bare gått to av fire distanser. De avslutter sitt sprint-EM søndag.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!