Gå til sidens hovedinnhold

Lot Brann bytte tidligere i år

Tilsvarende spillerbytte som Brann ble nektet mot Lillestrøm, fikk klubben lov til i en kamp tidligere i år. Dommerfeilen kan gi omkamp. Hva mener du?

Brann byttet keeper også mot Sogndal på Fosshaugane i vårsesongen. Den gang tillot dommeren bytte av tre utespillere i tillegg.

Mot Lillestrøm mandag (1-3) fikk de beskjed om at dette var uaktuelt.

Ivar Rønningen følte seg uvel allerede før pause, derfor lå et keeperbytte for Brann i luften ved sidebytte. Men da trener Mons Ivar Mjelde ville sende fire mann i oppvarming fikk han beskjed om at dette ikke var aktuelt.

- Vi ville ha tre utespillere pluss keeper i oppvarming rett etter pause, men fikk da beskjed av fjerdedommeren at vi fikk bare bytte to spillere dersom vi byttet keeper først, sier Mjelde til TV 2 Nettavisen.

Byttet mot Sogndal

Mot Sogndal på Fosshaugane måtte Rønningen byttes ut på grunn av en skade. I den kampen tillot dommer Kjell Alseth at Brann senere i kampen gjorde sitt tredje utespillerbytte da Petter Furuseth Olsen erstattet Runar Normann.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Bør Brann få omkamp?
Ja, dommeren ødela kampen for dem
Nei, Lillestrøm var best og fortjener seieren
Kampen burde strykes og begge få null poeng

Se resultat

Ifølge Mjelde var fjerdedommer Bjørn Gunnar Sælen to ganger ute hos assistentdommeren og spurte om han hadde tolket regelen rett og fikk dette bekreftet. Det ble også konferert med dommer Brage Sandmoen.

- Det gjorde at jeg holdt igjen med byttene, så det er helt klart at dette påvirket oss i hele andre omgang. Men når en spør gjentatte ganger og får samme svar, så stoler en jo på at dommeren har rett, sier Mjelde.

Tolket feil

Dommersjef Reidar Bjørnestad er helt klar på hvordan regelen skal håndheves og bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at dommerkvartetten på Brann Stadion gjorde feil.

- Vi tolker regelen slik at man kan bytte keeper mot keeper pluss tre vanlige bytter, sier han.

Håper på omkamp

Dette skal også ha blitt sendt ut i brevsform til alle dommere, derfor synes Mjelde at det er merkelig at regelen ble misforstått.

- Jeg er overrasket over at dommerne ikke kan regelverket, sier branntreneren.

Brann vil levere protest og Mjelde håper nå at utfallet blir at Lillestrøm må tilbake til Bergen og spille kampen om igjen.

- Det synes jeg er mest rettferdig, sier han.

PS! TV 2 Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med dommer Brage Sandmoen, men har ikke fått svar.

Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer