*Nettavisen* Sport.

Lotte (20) nær alpinsensasjon

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Den norske jenta truet verdenseliten i sesongfinalen i utfor.

16.03.11 14:32

Den norske alpinjenta Lotte Smiseth Sejersted (20) kjørte ned til en femteplass under kvinnenes utfor i Lenzerheide onsdag.

Dette er første gang 20-åringen havner på poengplass i utfor noensinne. Femteplassen betyr at hun fikk med seg 45 poeng i verdenscupen.

Kjørte tidlig
Amerikanske Julia Mancuso vant rennet foran Lara Gut (Sveits), Elisabeth Görgl (Østerrike) og Lindsey Vonn (USA). Sejersted endte opp 44 hundredeler bak en pallplass.

Den norske 20-åringen kjørte tidlig i onsdagens renn, og var over ett sekund foran nærmeste konkurrent da hun kjørte i mål.

Og en etter en måtte de øvrige konkurrentene gi tapt for tiden til den norske alpinisten. Til slutt hadde altså bare fire andre jenter bedre tid.

- Jeg bestemte meg for å gi alt og er veldig fornøyd med dette. Det var en vanskelig løype som ingen klarer å kjøre perfekt. Jeg tror løypa passet meg spesielt bra siden den var veldig teknisk, sier Sejersted til NTB

Norsk lyspunkt
Sejersted er den eneste norske kvinnelige alpinisten som har tatt poeng i verdenscupen denne sesongen. Før onsdag hadde hun tatt 32 poeng.

10 i super-G og 22 i kombinasjonen, har det blitt på 20-åringen som tidligere i sesongen tok gull i super-G under junior-VM.

Etter onsdagens renn tok også amerikanske Lindsey Vonn over ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

Vonn lå bak Maria Reich før rennet, men siden den tyske jenta ikke tok poeng onsdag, gikk USA-alpinisten forbi og leder med 22 poeng når tre konkurranser gjenstår.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag