Med stjerner som Philippe Gilbert, Jurgen Van den Broeck og André Greipel i stallen, bør 2011 bli et minnerikt år for Omega Pharma-Lotto.

Sesongstarten kan derimot bli begredelig. Søndag bestemte nemlig rittarrangøren ASO at laget ikke får innbydelse til Tour of Qatar og Tour of Oman.

- Vi ba lagene melde inn hvilke ryttere de planla å kjøre med. Vi tok valget basert på dette. Lotto-laget framsto svakt, melder rittdirektør Jean-François Pescheux.

Uten stjernene
Velonation.com skriver at verken Philippe Gilbert eller Jurgen Van den Broeck i utgangspunktet var satt opp på løpet.

Gilbert skulle i stedet kjøre Tour of Mallorca og Tour of Algarve. Van den Broeck kjører Ruta del Sol i midten av februar, mens spurtstjernen Greipel sesongdebuterer allerede under Tour Down Under i januar.

- De fortalte oss etter hvert at Gilbert likevel skulle komme, men da var det allerede for sent, forklarer Pescheux.

Levde i håpet
For Omega Pharma-Lotto er avslaget en aldri så liten hodepine. Selv for ProTeam-lag kan det være vanskelig å få innpass i andre ritt på så kort varsel.

- Dersom vi ikke får kjøre i Qatar eller Oman, får vi et stort problem. Vi har gitt rytterne rittprogram allerede, og det er trolig for sent å endre på dette. Vi lever fremdeles i håpet, ettersom uttaket ennå ikke er hundre prosent avklart, forteller Lotto-manager Sergeant til avisen La Derniere Heure.

I starten av denne uka ble imidlertid uttaket formalisert. Både Tour of Qatar (6.-11. februar) og Tour of Oman (15.-20. januar) foregår uten Omega Pharma-Lotto.

ASO: - Intet vi kan gjøre
Arrangøren hevder at bestemmelser fra det internasjonale sykkelforbundet gjør det vanskelig å endre de 16 lagene som har mottatt invitasjoner til rittene.

- For å få med Lotto-laget nå, er man nødt til å øke antall lag til 18. Det er ikke den avtalen vi har gjort med verken Oman eller Qatar. I henhold til avtalen plikter vi å stille flytransport, opphold og kjøretøy til disposisjon for lagene. I Europa hadde dette vært uproblematisk, men her vil det øke utgiftene betydelig, påpeker Pescheux.

Lotto-laget håpet i det lengste å overta plassen til nær havarerte Pegasus Sports, men den plassen blir overtatt av et lag på nivå nummer to – dersom australierne ikke stiller til start. Totalt består rittene av ti ProTeam og seks ProContinental-lag.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!