*Nettavisen* Sport.

Lotto vil bli som Rabobank

Foto: Sirotti

Lotto ønsker seg den samme modellen som det nederlandske storlaget.

06.08.11 19:27

Omega Pharma og Lotto skiller lag etter årets sesong. Omega Pharma går sammen med Quick Step, mens Lotto skal fortsette på egenhånd.

Lotto, det nasjonale lotteriet, har vært inne i sykkelsporten siden 1984, og ser ingen grunn til å trekke seg. De skal nå satse på belgiske ryttere.

Akkurat som Rabobank, ønsker også Lotto er rekrutteringslag.

Belgiske ryttere
- Vi tror på en modell som Rabobank, med et a- og er b-lag med samme navn, hvor det siste skal være et talentfullt lag. Vi jobber med dette, forteller Marc Frederix, direktør for markedsføring og sponsorvirksomhet i lotteriet, til Het Nieuwsblad.

- Jeg tror vi skal ha minst 20 belgiere i laget. Vi har ikke alle talentene om bord, men det belgiske markedet er selvfølgelig viktig for oss, legger han til og sier at den belgiske kulturen vil være viktig.

Frederix forteller videre at de må respektere at Gilbert kommer til å forlate laget.

- Philippe fortjener ikke alt dette oppstyret rundt seg. Vi har lært mye av hverandre de siste årene. Hans suksess er først og fremst takket være hans profesjonalitet, men han har også at god støtte fra laget. Jeg kan tenke meg at det var et vanskelig valg å ta (om hvor han sykler neste år). Nå som han har en ny plan må vi respektere det.

Ville ha Gilbert
Gilbert vil selvfølgelig sykler resten av sesongen på sitt lag, og har allerede vunnet Clásica San Sebastián etter touren.

- Jeg setter pris på at han fortsetter å kjøre løp. Han vil gjøre det helt til den siste dagen av sesongen.

Frederix legger også til at Lotto selvfølgelig prøvde å få med seg Gilbert videre.

- Hvem ville ikke gjort det?

Om Lotto klarer å bli like suksessfulle som Rabobank gjenstår å se, men at det er en spennende tanke er et liten tvil om.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.