*Nettavisen* Sport.

Løv-Ham kan gå konkurs

Bergens nummer to-klubb berget så vidt både plass og profflisens i fjor. Nå kan de gå dukken før sesongen er over.

08.02.07 08:24

(iBergen.no) Før jul fikk Løv-Ham karet seg til en ny profflisens. Kravet var at den økonomiske planen må innfris innen 5. mars. Foreløpig mangler 1. divisjonsklubben nesten én million kroner til dette. Det går sannsynligvis i orden, skal vi tro styreleder Tom Georg Olsen. Han er mer bekymret om man ser lengre frem i tid.

- Jeg tror ikke vi kan velte før sesongstart, men vi trenger hjelp for å kunne gjennomføre sesongen, sier Olsen til BA.

Klubben har i dag en omsetning på 6-7 millioner kroner i året. I følge Olsen er den større hos nesten alle de andre klubbene. Det betyr at Løv-Hams sportslige satsing lider. Til nå har klubben mistet syv spillere etter forrige sesong. Ingen har kommet inn. Olsen frykter derfor at Løvene går under enten sportslig eller økonomisk.

Styrelederen viser til at det nå knapt finnes små klubber i landets nest øverste divisjon som klarer seg uten rike onkler. Han drømmer derfor om at Løv-Ham nå finner noen, slik Skeid har fått penger fra Lillestrøms krøsus, Per Berg. Håpet er at noen vil se flere bergensere spille på toppnivå i den norske fotballverdenen, og i følge Olsen er de for tiden i samtaler med aktuelle personer.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.