*Nettavisen* Sport.

Lover å strippe på Ullevaal

I 2000 feiret Erik Pedersen cuptriumfen med strippeshow på Ullevaal. Nå garanterer han reprise hvis Pors Grenland vinner cupen.

15.06.05 15:30

- Jeg tar med glede et nytt show hvis vi vinner cupen, sier 37-åringen til TV 2 Nettavisen.

- Blir det i så fall enda mer ekstremt enn sist?

- He-he, jeg må vi i hvert fall tenke ut noe lurt.

Tanga-veddemål
For lesere med under middels fotballhukommelse: I 2000 ble Erik Pedersen cupmester for Odd Grenland. Før cupfinalen inngikk han et veddemål med keeper Erik Holtan:

Hvis Odd vant, skulle Pedersen danse i tangatruse foran Ullevaal-publikummet.

Pedersen holdt ord - og bildene er uforglemmelige.

I kveld spiller Pedersen for Pors Grenland i cupkamp mot gamleklubben. Han har fortsatt sterke følelser for Odd, men har ikke til hensikt å vise noen nåde mot gamle kjente:

- Vi må vel regne med å vinne, sier Pedersen – optimistisk og litt på spøk.

- Hvordan skal dere klare det?

- Vi må demme opp for deres styrke og ta vare på de mulighetene vi får. Odd har jo ikke imponert i serien. Jeg håper de reiser seg der, men ikke i kveld.

Bedre enn ventet
Om Pedersen er optimist, så er Pors-trener Lars Borgar Waage mer edruelig i sine forventninger.

- Jeg håper mer enn jeg tror på seier, sier Waage til TV 2 Nettavisen. Han er imidlertid såpass imponert over det Pors Grenland har prestert i år at han tror det er mulig å slå storebror fra Skien.

- Vi ligger på fjerdeplass i serien. Det er langt over det vi hadde forventet før sesongen. Men samtidig er det stort sett fortjente poeng vi har tatt. Vi har spilt veldig god fotball. Målet i kveld blir å gjøre det samme mot Odd.

Prestisje
Waage legger ikke skjul på at det er en prestisjekamp. Men han har ingen ambisjoner om å fravriste naboene posisjonen som den ledende fotballklubben i Grenland.

- Vi har nedfelte avtaler som sier at Odd Grenland skal være nummer én-klubb i Grenland. Jeg håper virkelig at de klarer å heve seg utover i sesongen. Men det betyr ikke at vi ikke skal gjøre det best mulig på vår tue. Og når vi møtes til kamp, handler det selvfølgelig om å vinne, fastslår han.

Odd Grenland - Pors Grenland følger du direkte på TV 2 Nettavisen fra kl. 18.00 i kveld.

Strippeshowet kommer først i november¿

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.