- Hadde han ikke følt seg 100 prosent klar, ville han ikke i stilt i stevnet fredag, sier trener Åsmund Martinsen til NTB torsdag.

Han forteller at det var lysken som ikke likte seg helt og krampet seg litt under oppvarmingen til stevnet i Shanghai, men nå er lyskeplagene historie og den tidligere norske dobbelte OL-vinneren ser fram til å konkurrere igjen.

- Han hadde helt rett da han sa at han ville kom fort tilbake etter krampen i Shanghai. Nå har han vært gjennom flere behandlinger etter at han kom hjem fra Kina. Vi har også fått gjennomført en skikkelig kastøkt, forteller Martinsen.

- Det som var bra, var at det ikke var snakk om noen skade i Shanghai. Han kunne ta i ganske mye med muskelen uten at det gjorde vondt, så det virker som om alt er under kontroll, sier treneren.

Det er russeren Sergej Makarov som har banerekorden i Dessau med 90,86 meter. Det er ikke trolig at Thorkildsen kan slå den rekorden, og han har da heller ikke satt seg noen resultatmål før kasten fredag kveld.

- Nå må han bygge videre på kastingen fra Doha. Han ble jo snytt for det i Shanghai, så det gjelder bare å fortsette der vi slapp. Det viktigste for oss nå er å fullføre en skikkelig konkurranse og få litt mer kontroll. Dette stevnet er et steg på veien mot Bislett Games, understreker Martinsen.

Tero Pitkämäki fra Finland, Pawel Rakoczy fra Polen og tsjekkeren Vitezslav Vesely blir de tøffeste motstanderne for Thorkildsen i fredagens stevne.

Det er Pitkämäki som har det lengste kastet i verden i år med 87,60 meter fra Diamond League-stevnet i Shanghai. Thorkildsen ligger på 19.-plass på årsbestelisten med 81,51 meter fra Diamond League-åpningen i Doha. Han har til nå bare kastet i dette ene stevnet. (©NTB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!