RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

Lover borteseier

Sist oppdatert:
Men Petter Myhre tror det blir tett og tøft på Åråsen. Som vanlig.

(iOslo.no) Søndagens 10. serierunde i Eliteserien byr på Norges egne «Old Firm» i dag, når Lillestrøm tar mot Vålerenga i Eliteserien hatoppgjør på Åråsen.

Se kampene direkte på TV 2 Sumo, eller følg dem i vårt livesystem.

Og i år er det topp mot bunn, for Lillestrøm ligger på en andreplass i serien med 17 poeng. Vålerenga har på sin side bare tatt ett poeng per kamp, og har så langt ikke vunnet på bortebane.

Akkurat det bekymrer ikke Vålerenga-trener Petter Myhre.

- Ikke en vanlig dag på jobben i dag?

- Joda, det er vanlig kampdag. Det blir gøy å spille lokaloppgjør og det er alltid bra rammer rundt disse matchene. Jeg vet at det betyr veldig mye for supporterne, og det er alltid fullsatt, sier Vålerenga-treneren til iOslo.no.

Sjekk oddsen på kampen her.

Tafatt
Vålerenga kommer rett fra en rysare av en cup-kamp, der Oslo-laget fikk to kjappe baklengsmål mot 2. divisjonslaget Mjøndalen. Kampen endte til slutt 2-4 i Vålerengas favør, men oppgjøret var preget av stor tafatthet.

Forrige serierunde ledet Vålerenga lenge mot Odd, suveren seriejumbo. Men unggutten Fredrik Gulsvik utliknet, to minutter på overtid, igjen etter tafatt forsvarsspill.

Tror på seier
Vålerenga må ta poeng mot Lillestrøm, og LSK må ta poeng for å knappe inn på bergensernes ledelse. Myhre er positiv.

- Det blir helt sikkert et godt oppgjør i dag, med mange dueller og tøft spill.

- Har du troen på seier?

- Ja, det har vi trua på. Men samtidig vet vi at vi får en tøff match. Lillestrøm har starta bra, og de har sanket mye poenger i sesongstarten.

- Ser du for deg at de samme spillerne som spilte jevngodt med seriejumbo Odd i forrige runde, får tilliten i dag igjen?

- Endringer kan det bli. Når det gjelder Odd styrte vi hele kampen. Stort tempo blir det ikke i kamper der bare det ene laget er interessert i å gå framover, sier Myhre.

Ny diamant i dag?
Mot Mjøndalen eksperimenterte Myhre igjen. Diamant-formasjonen 4-1-2-1-2 ga uttelling i fjor høst og Myhre har startet med denne formasjonen mot Godset, RBK og Start så langt i denne sesongen. Det har gitt totalt tre mål i serien, men i cup-kampen mot 2. divisjonslaget bar det rett ut på glatta.

- Da fungerte ingenting, så vi la om etter et kvarter. Det var total mangel på konsentrasjon.

- Hvordan har dere trent opp mot denne matchen?

- Vi har hatt lite trening, for vi har spilt cup-kamp. Uka har gått med til restitusjon, og spill elleve mot elleve, sier han.

- Har du noen siste ord til Nordlie?

- Nei, jeg har mer enn nok med mine egne. Jeg har fokus på kampen. Jeg har ikke noe spesielt.

Følg kampen direkte på FXT

Vålerengas tropp mot Lillestrøm: 1 Arni Gautur Arason, 30 Øyvind Bolthof, 3 Allan K. Jepsen, 4 Thomas Holm, 5 André Muri, 6 Freddy dos Santos, 7 Daniel Fredheim Holm, 8 Sebastian Mila, 9 Jørgen Jalland, 10 Jan Derek Sørensen, 11 Morten Berre, 13 Jarl André Storbæk, 18 Rune Lange, 19 Christian Grindheim, 21 Alexander Mathisen, 22 Ronny Johnsen, 24 Kjetil Wæhler, 31 Kristian Brix

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere