*Nettavisen* Sport.

Lover CSC-angrep i fjellene

Foto: AP/Scanpix

Fränk Schleck skal ikke bare forsvare den gule ledertrøya.

21.07.08 14:52

Luxemburgeren skal gå til nye angrep mot Cadel Evans og Denis Mentsjov på tirsdagens og onsdagens etappe, godt hjulpet av sine lagkamerater i Team CSC Saxo Bank.

- Jeg kan love dere at dere vil få se et veldig aggressivt og sterkt CSC-lag i de neste to etappene, sa Schleck ifølge Reuters under hviledagen mandag.

Marginal ledelse
Eldstebror Schleck overtok den gule ledertrøya på søndagens etappe, men har ikke mer enn sju sekunders forsprang på Bernhard Kohl og åtte sekunder på Cadel Evans, som mistet ledertrøya søndag.

- Vi er ikke her for å forsvare den gule trøya, vi er her for å vinne touren. Vi vet at sju sekunder ikke holder på lørdag, sier sportssjef Bjarne Riis - og sikter til den kommende tempoetappen.

Det er ventet at Cadel Evans vil slå Fränk Schleck med rundt to minutter på tempoetappen. Også Denis Mentsjov vil sannsynligvis slå CSC-rytteren med god margin lørdag.

Angriper i flokk
Det forklarer Team CSCs strategi i fjellene. Med sitt sterke mannskap kan det danske laget angripe i samlet flokk. Carlos Sastre, Fränk Schleck og lillebror Andy Schleck er alle klatrespesialister, og når de i tillegg bytter på å dra og samarbeider om å sette Evans og Mentsjov under press, sitter CSC med gode kort.

- Vi kan gjøre det enda bedre. På søndagens etappe var det ikke en utenfor-kategori-klatring. Det var en klatring mer designet for karer som Cadel Evans, mener Andy Schleck.

Han tror derfor at de neste to alpeetappene blir enda tøffere for Evans.

Knallharde etapper
Tirsdag skal feltet over utenfor-kategori-klatringene Col de la Lombarde og Col de la Bonette, det høyeste punktet på årets Tour, som har sin topp på 2802 meters høyde.

Onsdag venter tre utenfor-kategori-fjell; Col du Galibier, Col de la Croix og beryktede Alpe d'Huez, som den 17. etappen avsluttes.

Les siste nytt fra Tour de France HER!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.